ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρόκληση ρήγματος στη ΔΗΜ.ΑΡ. από την πολιτική κίνηση Οδ. Βουδούρη - Π. Μουτσινά

Οι επικεφαλής της κίνησης Οδ. Βουδούρης - Π. Μουτσινάς.


Μιλούν για την «ανάγκη ενότητας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων» - Απήχηση και στην Πάτρα
Ρήγματα δημιουργεί στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. η συμμετοχή της στην κυβέρνηση και αυτό επιβεβαίωσε η πρωτοβουλία των διαγραφέντων Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας «νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Αριστεράς», ενώ είχε προηγηθεί και σχετική ανοικτή επιστολή τους προς τον Φ. Κουβέλη, όπου έκαναν λόγο για «μετάλλαξη» του κόμματος. 

Οι εκτιμήσεις αυτές φαίνεται να βρίσκουν ήδη απήχηση στην Πάτρα, που από αρκετούς μήνες δραστηριοποιούνται διαφωνούντες με την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία έναντι των παρουσιαζομένων προβλημάτων  από την πολιτική του τρίτου μνημονίου. Τουλάχιστον τρία στελέχη στην πόλη έχουν ταχθεί κατά της ασκούμενης πολιτικής, πλην όμως ασκούν κριτική περιοριζόμενα στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πρώην μελών της ΔΗΜ.ΑΡ., όπως μεταξύ άλλων των δύο προαναφερθέντων, των Ανδ. Νεφελούδη, Στ. Μπαγεώργου και Μ. Κασαπίδη, αναδείχτηκε Συντονιστική Επιτροπή που θα συζητήσει με άλλες κινήσεις του χώρου και θα διατυπώσει κείμενο πολιτικών θέσεων. Αυτό θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί εντός διμήνου σε νέα πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Ενδεικτικό της πρόθεσης του νέου εγχειρήματος να τοποθετηθεί στα αριστερά της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι η αναφορά στη σχετική ανακοίνωση ότι στη σύσκεψη της Κυριακής «ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναγκαιότητα διατύπωσης μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση, καθώς και η ανάγκη για την ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

Μία ημέρα νωρίτερα οι Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., αφήνοντας ευθείες αιχμές για τη στάση του απέναντί τους μετά τη διαγραφή τους και σημειώνοντας ότι «η μετάλλαξη της ΔΗΜ.ΑΡ. σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής».

Επιπλέον έκαναν λόγο για εξέλιξη που «αποτελεί μια βαθιά πολιτική απογοήτευση», που όμως «δεν πτοεί την αποφασιστικότητα και την πίστη με την οποία θα συνεχίσουμε τον αγώνα που διεξαγάγαμε από τις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέχρι τη μετάλλαξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: