ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αχαΐα με 31,1% σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών




Καταποντίζονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεύτερη η ΝΔ,  τρίτη η ΧΑ, τέταρτοι οι ΑΝΕΞΕΛ
Προς τα αριστερά στρέφονται οι πολίτες του νομού Αχαΐας που σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών φέρουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 31,1%, έναντι της ΝΔ με 18,6% και του ΠΑΣΟΚ με 5,9%. Τρίτη έρχεται η ΧΑ με 15,1% και ακολουθούν οι ΑΝΕΞΕΛ με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 4%. Άλλο κόμμα λαμβάνει 11,4%

Κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ανεργία, ενώ περίπου 3 στους 4 πιστεύουν ότι τα πράγματα οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση και περίπου οι 9 στους 10 (89%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.

Σχετικά με την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ της παραμονής τάσσεται το 52% περίπου των ερωτηθέντων και κατά το 34% περίπου. Αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού οι 8 στους 10 ερωτηθέντες υποστηρίζουν  ότι πρέπει να ανέβουν στα προ μνημονίου επίπεδά τους.

Στην πρόθεση ψήφου  1 στους 3 ψηφοφόρους της Αχαΐας δηλώνει αναποφάσιστος. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% διαφορά από τη ΝΔ.  Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ και ακολουθούν ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Από την μελέτη του προφίλ των αναποφάσιστων ανάλογα με το προφίλ των ψηφοφόρων των κομμάτων και με κατάλληλη αναγωγή προκύπτει η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (υποχωρώντας 1% από το ποσοστό που είχε στις τελευταίες εκλογές), ακολουθεί η ΝΔ (με υποχώρηση 7% στα ποσοστά της) και τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ (με άνοδο 9%). Σημαντικότατη εμφανίζεται η υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5%. Η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί 2,4% ενώ ΚΚΕ και ΑΝΕΛ εμφανίζουν άνοδο των ποσοστών τους.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικώς στην Αχαΐα διαστρωμένη σε δείγμα 800 ατόμων, (52% γυναίκες και 48% άνδρες) από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο διάστημα από 21 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2013 και θα συνεχισθεί με ανανεούμενα δείγματα ακόμη για έξι εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: