ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στόλισμα Λυκούδη από συντρόφους στην Πάτρα για το χαιρετισμό του στο 9ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Μύχιες σκέψεις βδελυρές.


«Υπάρχουν και εμπόδια» στους στόχους «της συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου» είπε και προκάλεσε ερωτήματα
Την στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε ουσιαστικά να εγκλωβίσει συνολικά και την «κεντροαριστερά» -η διαμόρφωση της οποίας, σε ενιαία έκφραση υπό τον ίδιο, αποτελεί διακαή πόθο του, σε τυχόν ενδεχόμενο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει το ίδιο δεξιό πρόσημο.  Δηλαδή και πάλι τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ μέσα αλλά με το ΠΑΣΟΚ στη θέση της σημερινής ΝΔ, όνειρο άπιαστο φυσικά!

Έτσι, παρά την πρόσφατη κατηγορηματική άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε πιο ανοιχτά από ποτέ την πρόταση για κοινή εκλογική κάθοδο, με σκοπό να δημιουργηθεί μια «μεγάλη Κεντροαριστερά» που θα έχει «πολλαπλασιαστικά» εκλογικά αποτελέσματα. Κάτι που επανέλαβε για τρίτη φορά ο Ευ. Βενιζέλος κατά το κλείσιμο των εργασιών του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου και υπό την ευφορία ότι επεβλήθησαν στο Συνέδριο οι θέσεις του! Και οι άτολμοι διαφωνούντες παραμερίστηκαν.

Κληθείσες να σχολιάσουν την πρόταση αυτή, πηγές της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Πάτρα, παρέπεμπαν στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο γραμματέας του κόμματος στο συνέδριο.

Μάλιστα η συζήτηση που έγινε σε γνωστό στέκι της πόλης μεταξύ στελεχών της ΔΗΜΑΡ και συνδετυμόνων του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε εξόχως φανταστικά αποτελέσματα, αφού οι σύντροφοι του «κόμματος της ευθύνης» περιέλουσαν με τις καλύτερες των εκφράσεων τον γραμματέα του κόμματος! Ενδεικτικά οι πιο ανώδυνες από τις εκφράσεις ήσαν: Ακούς εκεί, εμείς σύντροφοι με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ; Αυτά αποφασίσαμε στην Κεντρική Επιτροπή και δεν το καταλάβαμε;».

Και τούτα διότι η κατάληξη της σύντομης ομιλίας-χαιρετισμός του Σπ. Λυκούδη έμοιαζε αρκετά αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι υπάρχει και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία αναφέρονταν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Πάτρας,  που απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σπ. Λυκούδης που προσφώνησε τους συνέδρους «συντρόφους» είπε ότι «υπάρχουν και εμπόδια» στους στόχους, τις ευθύνες και τους δρόμους «της συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου», για να συμπληρώσει όμως: «Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».

Τώρα ποια είναι τα εμπόδια που εμποδίζουν τον κύριο Λυκούδη, τι να σας πω!  Πάντως εάν υπάρχουν τέτοια μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν εντός της ΔΗΜΑΡ. Ίσως να αναφέρεται στην εσωκομματική τάση που ζητά την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ και που στην Πάτρα έχει τουλάχιστον τέσσερα γνωστά στελέχη, εκ των οποίων ένα στην ΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: