ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Για την μεταφορά Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και το ατύχημα στην Ξερόλακκα



Αιτήματα για συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων υπέβαλε ο Α. Τζουραμάνης
Την συζήτηση δύο καίριων θεμάτων για την πόλη, ζήτησε σήμερα από τον κ. Δήμαρχο καθώς και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας ανάλογη επιστολή, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης.
Το πρώτο θέμα αφορά τα τελευταία δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα σχετικά με την μεταφορά τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών σε άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας. Αν αυτά τα δημοσιεύματα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει ευθύς αμέσως να διευκρινιστούν. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την πόλη μας και θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει την απάντηση που της αρμόζει. Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας οφείλει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω και όχι το αντίθετο. Η «Πρωτοβουλία Πάτρας» δεν είναι αντίθετη με την ρεαλιστική αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων, όχι όμως υπό το πρίσμα τοπικιστικών αντιλήψεων που είναι ασύμβατες με την προαναφερθείσα λογική και οδηγούν στην αποδυνάμωση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με διεθνή ακτινοβολία.

Για το τραγικό περιστατικό στην Ανακύκλωση

Το δεύτερο θέμα αφορά στην Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε., από τον Δεκέμβριο του 2003. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη προ ημερών στο χώρο της ανακύκλωσης, όπου ένας νέος άνθρωπος έχασε το χέρι του, πυροδότησε ένα όψιμο ενδιαφέρον για το τι γίνεται γενικότερα με την ανακύκλωση στην πόλη μας. Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης είχε, κατά το πρόσφατο παρελθόν, επισκεφθεί το χώρο της Ξερόλακκας προσκεκλημένος του σωματείου των οδηγών και οχημάτων των απορριμματοφόρων του Δήμου Πατρέων και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο. Τέθηκαν τότε κάποια ερωτήματα προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεωργακόπουλο που αφορούσαν στην εν γένει κατάσταση στο χώρο της καθαριότητας, με επίκεντρο το εργασιακό περιβάλλον στην Ξερόλακκα. Μαζί με τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας (παραθέτουμε τα στοιχεία αυτούσια ώστε να κρίνουν οι πολίτες το επίπεδο των απαντήσεων) λάβαμε και τη σύμβαση που αφορά στην ανακύκλωση.
Κατόπιν μελέτης της σύμβασης, είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γνωστοποιηθεί στην πόλη τι ακριβώς υπογράφηκε το 2003. Στη συζήτηση του θέματος θα πρέπει να ληφθεί απόφαση αν είναι ετεροβαρής για τα συμφέροντα του Δήμου και να προχωρήσουμε σε καταγγελία της σύμβασης. Εμείς θα αρκεστούμε να προαναφέρουμε μόνο το ότι ο Δήμος υποχρεούται να καλύπτει ακόμα και τις δαπάνες παροχής και κατανάλωσης ρεύματος και νερού στο κέντρο Ανακύκλωσης, ενώ αντιθέτως η εταιρεία ανακύκλωσης ΕΕΑΑ Α.Ε. να διαθέτει κατά την κρίση της τα δευτερογενή υλικά αλουμίνιο, χάλυβα, χαρτί, γυαλί και πλαστικό που θα προέρχονται από τα απόβλητα χωρίς κανένα αντάλλαγμα προς τον Δήμο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: