ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡ. αναζητούν "διάσωση" προτείνοντας απλή αναλογική με τη... μέθοδο των τριών

Ο Φώτης Κουβέλης μετά από χρόνων συμμετοχής στην αριστερά, ανακάλυψε την ζαβή απλή αναλογική σήμερα!


Μηχανεύονται διατήρηση του 3% για είσοδο στη Βουλή και μπόνους στα κόμματα που μετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού!
Τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ένα μοντέλο αναλογικής που μόνο κατ' ευφημισμό θα είναι "απλή" είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜ.ΑΡ., διαβλέποντας τις δυσκολίες που θα συναντήσουν όταν θα στηθεί η επόμενη κάλπη, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών τους σε συνδυασμό με την πόλωση που εκτιμάται ότι θα υπάρξει.

Μερικές ημέρες μετά την προαναγγελία εκ μέρους του Φ. Κουβέλη να τεθεί ως "ώριμο πλέον" το θέμα της απλής αναλογικής, ο στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου Π. Κουκουλόπουλος έσπευσε να δηλώσει (ρ/σ Real) χθες ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει μαζί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. την απλή αναλογική. Πάντως πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου έλεγαν στην "Α" ότι δεν υπάρχει συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για τέτοια πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να απορρίπτουν -αντιθέτως μάλιστα- την προοπτική για μεταξύ τους διάλογο, "αλλά και με άλλα κόμματα".

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές δεν απέρριπταν το μοντέλο που φαίνεται να επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ και το οποίο σκιαγράφησε ο Π. Κουκουλόπουλος, με την Αγ. Κωνσταντίνου να παραπέμπει στο γεγονός ότι προς το παρόν η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει επεξεργαστεί πλήρες σχέδιο. Επίσης, προκειμένου να καταρτίσει την πλήρη πρότασή του, το κόμμα του Φ. Κουβέλη αναμένεται να συγκροτήσει επιτροπή αποτελούμενη από συνταγματολόγους και εκλογολόγους, πρωτοβουλία που όμως βρίσκεται "στα σπάργανα".

Περιγράφοντας το μοντέλο που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το οποίο στηρίζεται στο πρόσχημα της "αναγκαιότητας" για κυβερνήσεις συνεργασίας, ο Π. Κουκουλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι θα προτείνεται η διατήρηση του 3% για την είσοδο στη Βουλή, ενώ θα υπάρχει και ένα "μπόνους" εδρών για τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Προ ημερών, ο Φ. Σαχινίδης είχε διερωτηθεί σε συνέντευξή του εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν να επιμεριστεί το μπόνους των 50 εδρών στα κόμματα "που δεσμεύονται να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας". Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο που επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να επιστρέφονται οι παραπάνω έδρες σε περίπτωση που ένα κόμμα αποσύρει τη στήριξή του στο κυβερνητικό σχήμα.

"Ένα όριο πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να αποφευχθεί ο πολυκερματισμός, που δεν ευνοεί την υγιή δημοκρατία.Υπάρχει και μια εκδοχή για ύπαρξη ενός μικρού μπόνους που θα παίρνει η συνεργασία των κομμάτων η οποία καταλήγει σε κυβερνητικό συνασπισμό" δήλωσε ο Π. Κουκουλόπουλος. Δικαιολογώντας τη... στροφή του ΠΑΣΟΚ στην "απλή αναλογική", είπε ότι "αν αγαπάμε την πατρίδα, οφείλουμε να κατευθυνθούμε σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια διλήμματα", ενώ απέρριψε ότι αυτό αποτελεί απάντηση στο ενδεχόμενο της πόλωσης.

Ευ. Βενιζέλος: Μονόδρομος οι επιλογές μας

Εν τω μεταξύ ο Ευ. Βενιζέλος, σε συνεδρίαση των ΝΟΕΣ Αττικής, υπεραμύνθηκε των πολιτικών του λέγοντας ότι «ήταν και είναι επιβεβλημένες για τη δημοσιονομική μεταβολή, και ότι «οποιαδήποτε άλλη λύση θα μας καταδίωκε και θα εξανέμιζε περιουσίες και καταθέσεις, θα επέφερε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, θα μας γύριζε πίσω σε εποχή οικονομικών και κοινωνικών παγετώνων». Στο ίδιο πλαίσιο έσπευσε να εμφανίσει δεδομένη την περαιτέρω μείωση χρέους, λέγοντας ότι είναι «κοινό μυστικό διεθνώς» ότι θα υπάρξει περαιτέρω κούρεμα χρέους αν η χώρα παραμείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Σε αυτό το πλαίσιο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη και υπεύθυνη λύση από αυτή που ακολουθήσαμε, παρά τα όσα ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α.». Αν και παραδέχτηκε ότι το νέο φορολογικό δεν είναι αυτό που θα ήθελε, είπε ότι «είναι αναγκαίο» πακέτο μέτρων και ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχη για να είναι το δυνατόν δικαιότερο.

Π. Μπεγλίτης: Πολιτικά επικίνδυνη η θεωρία των "δύο άκρων"

Στον αντίποδα της ρητορικής του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος συνδέει τον εκφασισμό της κοινωνίας με την αντιμνημονιακή πολιτική κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Μπεγλίτης χαρακτήρισε ("Εφημερίδα των Συντακτών") τη θεωρία των «δύο άκρων» «όχι μόνο μια ανιστόρητη κατασκευή» αλλά και «πολιτικά επικίνδυνη», με το σκεπτικό ότι «μπορεί να συμβάλει στην πόλωση και τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, όταν χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συμπαράταξη απέναντι στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς». Ταυτόχρονα κάλεσε ουσιαστικά τον Ευ. Βενιζέλο να μην υιοθετεί αυτή τη θεωρία, αναφέροντας ότι «ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν, κατά την άποψή μου, λάθος να μπει σε μια τέτοια λογική».

(Πηγή: Λιονάκης Νίκος, www.avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: