ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας από τα ματωμένα Καλάβρυτα: «Ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ»

Σημερινό φωτογραφικό στιγμιότυπο από το KalavritaNEWS. Μεταφορά του αποθανόντος αντιδημάρχου.


Αιφνίδιος θάνατος του αντιδημάρχου Κ. Ασημακόπουλου την ώρα της τέλεσης του μνημοσύνου
«Οι επόμενες γενιές πρέπει να διδάσκονται ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ και ότι ο λαός, με αξιοπρέπεια, στάθηκε στο ύψος του», «πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ότι ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο κι ας προσπαθούν όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στην Ελλάδα να παραχαράξουν την ιστορία».
Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έστειλε αντιφασιστικό μήνυμα στα πέρατα του κόσμου και συνάμα επαναβεβαίωσε την θέση του κόμματος για διεκδίκηση των επανορθώσεων, που έχει επιβάλει στο γερμανικό κράτος η Συμφωνία των συμμάχων.
Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 69η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, όπου παρέστη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, μεταξύ άλλων, είπε και τούτα:
 «Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα» και σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο λαός πέρασε μεγάλες καταστροφές και συμφορές, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος».
Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε ότι «δεν είναι μόνο χρέος οικονομικό, αλλά και ηθικό» και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις των λαών πρέπει να στηρίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού και όχι στη βάση των υποδείξεων».

Αιφνίδιος θάνατος του Κ. Ασημακόπουλου
Κ. Ασημακόπουλος.

Συγκλόνισε όλη την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και όχι μόνο, ο ξαφνικός θάνατος του αγαπητού σε όλους Κώστα Ασημακόπουλου την ώρα της τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Πολιτικοί και άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έστειλαν τα συλλυπητήριά τους  την οικογένεια του εκλιπόντα
Οι εικόνες από τις τελευταίες του στιγμές συγκλονίζουν, σύμφωνα με το  kalavrytanews.com, που μεταφέρει την είδηση.
Ο Κώστας Ασημακόπουλος 62 χρόνων πατέρας 3 αγοριών, πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής στο επάγγελμα, διετέλεσε δήμαρχος Δάφνης Καλαβρύτων από 1996-1999 και Δήμαρχος Παΐων (με την ενοποίηση του Καποδίστρια) 1999-2010
Στον διευρυμένο Δήμο Καλαβρύτων εξελέγη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά και ανέλαβε την αντιδημαρχία Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαβρύτων.
Ο στενός του φίλος και πρόεδρος του Πανκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας Αθανάσιος Φρατζής που βρισκόταν δίπλα του δήλωσε στο kalavrytanews: «Είμαι συντετριμμένος αφού έχασα έναν πολύ καλό φίλο και συμπατριώτη. Η κοινωνία των Καλαβρύτων έχασε έναν ακούραστο εργάτη που για πολλά χρόνια η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του».
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων σε δηλώσεις του τόνισε» «Είμαι σοκαρισμένος από το απροσδόκητο περιστατικό. Έχασα τον καλύτερο συνεργάτη μου, έναν πραγματικό δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης».
«Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στην πολυαγαπημένη σύζυγο του και τα παιδιά του» εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Αθ. Νταβλούρος.
«Εκφράζω την συντριβή μου για την απώλειά του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν πως ο Κώστας δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά και την μνήμη των φίλων και των συμπολιτών του» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος.
«Ένας ακούραστος και συνεπής εργάτης της Αυτοδιοίκησης έφυγε κάνοντας μας όλους φτωχότερους» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Γρ. Αλεξόπουλος.
Τον χαρακτήρισε «άνθρωπο που αφήνει πίσω του μεγάλο έργο, αλλά και ιδιαίτερο κενό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τίμησε πολλαπλώς» ο πολιτευτής της ΝΔ Δημ. Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: