ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συνένοχοι οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης συγκροτούν κοινό μέτωπο

Κι όσοι θυμούνται την προεκλογική υπόσχεση Σαμαρά, τι θα πουν σήμερα;


Απορρίπτουν στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή
Απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ και στο καθεστώς των Μνημονίων) φέρονται αποφασισμένα να σταθούν τα τρία κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr». Αν και επί του παρόντος το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να λάβει θέση επιχειρώντας να διατηρήσει τις ισορροπίες στην Κ.Ο. καθώς πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές επιμένουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία έρευνας πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο αφού αυτό αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της Συγγρού, αργά χθες το βράδυ, υψηλόβαθμα κοινοβουλευτικά στελέχη έλεγαν ότι τελικά η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαριστεί ότι τυχούσα άρνηση στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα σημάνει συγκάλυψη των ενόχων για την κατάντια της χώρας μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ και συνενοχή των, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κωνσταντοπούλου μόλις χθες επισήμανε και πάλι την προεκλογική δέσμευση Σαμαρά.

ΔΗΜΑΡ: Δεν είναι προτεραιότητα το ξεπούλημα

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ., πάντως, δήλωναν χθες κατηγορηματικά αντίθετοι στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «δεν είναι προτεραιότητα της πολιτικής ζωής αυτή την ώρα η Εξεταστική». Στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο «στοχεύει» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου βρίσκονται σε κοινή γραμμή καταγγέλλοντας προσπάθεια της Κουμουνδούρου να «ποινικοποιηθούν οι επιλογές όλων των κυβερνήσεων», αλλά παράλληλα με την «χιλιοπιπιλισμένη καραμέλα» αυτή στέλνουν και πολλαπλά μηνύματα προς τη ΝΔ.
«Η πρόταση Τσίπρα για Εξεταστική είναι μια θεσμικά προκλητική πρόταση, που δεν έχει σχέση με την έρευνα συγκεκριμένων πράξεων αλλά θέλει να ποινικοποιήσει όλες τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων» σχολίασε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κινούμενος στον ίδιο άξονα με την απάντηση που έδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ευρισκόμενος στις ΗΠΑ Γ. Παπανδρέου. Στη γραπτή του δήλωση ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίζεται ως «θεμελιώδη» την πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου να κάνει τα πάντα για να μη ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».
Στο μεταξύ ο Γ. Παπανδρέου θέλει να ξεχνά την συνέντευξη Στρος Σκαν που τον κάρφωσε ως εθελοντικά προσφερόμενο να οδηγήσει τη χώρα μας στην περιπέτεια.
Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η κατηγορία εναντίον του, «κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια» στέλνοντας ένα πολλαπλό μήνυμα και στη Ν.Δ που είχε ζητήσει και προωθήσει τη σύσταση εκείνης της Επιτροπής.
Εν τω μεταξύ δημόσια και καθαρή κάλυψη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου έναντι και της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη παρείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας και τους χειρισμούς του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: