ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κολυμβητήριο του Σιλωάμ

Ο πρ. υπουργός Ν. Μπίστης, συνεργάτης σήμερα της ΔΗΜΑΡ, ξεπλένει την αμαρτωλή Πολιτεία Σημίτη και αυτό ο Πρόεδρος Φ. Κουβέλη φαίνεται να το επικροτεί με την βουβή στάση που κρατεί. 

Του δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη


«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης πριν από λίγες μέρες και όλοι το χαρήκαμε. Διότι, θαρρώ, τα φαινόμενα πολιτικού καιροσκοπισμού, προθάλαμου της διαφθοράς, ακουμπούν πρωτίστως τα κόμματα εξουσίας, αλλά και τα λοιπά, ιδίως όταν οι μετρήσεις δείχνουν ότι «τσιμπάνε».
        Όπως, για παράδειγμα, είχε συμβεί με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη που -όταν ανέβαινε- στέγασε σε κορυφαία εκλογική θέση τον φερόμενο ως επικεφαλής της τοκογλυφικής μαφίας της Θεσσαλονίκης. Πού να ξέρει ο καημένος ο κ. Βελόπουλος ποιος είναι ο κ. Καραμπέρης...
         Ή, όπως συνέβη με τον κύριο Ψαριανό, που μας εξήγησε ότι ο κ. Βορίδης δεν είναι ο δάρτης ροπαλοφόρος, αλλά ένας άνθρωπος συζητήσιμος κ.λπ.
Στην περίπτωση αυτήν, προφανώς στη δικιά του πισίνα έριξε ο κ. Ψαριανός τον κ. Βορίδη, μαζί με μπόλικο καμάι για να ταιριάζει και στο life style τους.
          Ακόμη, δε νομίζω ότι η ρήση του συντρόφου (αν μου το επιτρέπει) Κουβέλη αφορά τους απλούς στρατιώτες της ΔΗΜ.ΑΡ. όπως ο τέως υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ (εκ μεταγραφής από ΚΚΕ και ΣΥΝ) Νίκος Μπίστης. Ο οποίος, σε βαρύγδουπο και πολυσήμαντο άρθρο του στο “Έθνος” (Δευτέρα 30.1.12) ξεπλένει στη δική του σκάφη τον Κώστα Σημίτη που όλοι εμείς πολύ αδικήσαμε και δεν καταλάβαμε.
         Προφανώς και ο κ. Μπίστης δεν βρήκε τον καιρό, τρέχοντας από δω κι από κει για να υπηρετήσει από την κατάλληλη πάντα θέση τα εθνικά δίκαια, να αποτιμήσει τη συνεισφορά του πρωθυπουργού Σημίτη στο πάρτι του Χρηματιστηρίου (χάρη στο οποίο τα λαμόγια χρώματος σαλαμάνδρας θα πάρουν στην κατοχή τους όλο τον ελληνικό πλούτο, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, έναντι λίγων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ). Ούτε κατάλαβε τα κόλπα του δίδυμου Σημίτη-Παπαδήμου για να εμφανιστεί ισχνό το έλλειμμα και ικανοποιητικά τα άλλα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και να μπούμε στο ευρώ (με όλα τα επακόλουθα).
         Θα μπορούσα να υποβαθμίσω τη συζήτηση αναφέροντας και στελέχη τοπικής εμβέλειας που εισέδυσαν τεχνηέντως στις οργανώσεις όχι μόνον του νέου κόμματος του σύντροφου Κουβέλη, αλλά σε όλα και τα οποία στερούνται της έξωθεν καλής μαρτυρίας (άκουσα ότι εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα δεν δικαιούμαι να τους αναφέρω. Σωστά, αλλά αυτό ισχύει και για τον κ. Καραμπέρη και το κόμμα που τον φιλοξένησε;)
        Ο σύντροφος Κουβέλης είπε ακόμη ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. «δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης». Αντιλαμβάνομαι ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου, που θα συνεργαστεί με το κόμμα του σ. Κουβέλη, δεν έχει εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής του δράσης. Αρα, γιατί όχι και οι ανάλογοι που ψάχνουν το κατάλληλο για τις διαστάσεις τους παλαμάρι ώστε να εγκαταλείψουν εγκαίρως το σκάφος;
Θαρρώ, πάντως, πώς άλλο είναι να προκύπτουν στοιχεία «φακέλου» για κάποιον ή κάποια από τους πολλούς και άλλο να βγάζουμε λάδι τους προβεβλημένους (π.χ. Σημίτης, Μπίστης) τους οποίους εν γνώσει μας λούσαμε ή βαπτίσαμε.
         Θυμίζω εκείνη την περίπτωση διορισμένου προέδρου δικηγορικού συλλόγου επί χούντας που το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε σε κορυφαία θέση, ή του στελέχους εκείνου της χουντικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που κολύμπησε μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ενιαίου ΣΥΝ ως «μακεδονομάχος» και έκτοτε καταλαμβάνει υψηλές θέσεις (πάντα με διορισμό).
        Ε, εδώ είναι το πρόβλημα και δεν αφορά τον σύντροφο Κουβέλη ή όποιον άλλο πολιτικό αρχηγό κάνει τέτοιου είδους απόλυτες δηλώσεις.
         Ξεχνάμε όλοι γρήγορα, μας παρασέρνει το πρόσκαιρο κέρδος σε κουκιά και λησμονούμε ότι και κάποια από αυτά, τα κουκιά εννοώ, είναι άκρως επικίνδυνα: δηλητηριώδη.
      Θεωρώντας, τέλος, ότι η ατομική μας πισίνα είναι εκτός ελέγχου, συνθέτουμε εν τέλει όχι κολυμβήθρα, αλλά ένα τεράστιο κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων με οσμές χαβούζας για να σώσουμε την ψυχή μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: