ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Παρελθόν πια η προβλήτα του ξενοδοχείου Porto Rio

 


Γκρεμίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κια ελευθερώθηκε η ροή των υδάτων

Παρουσία της υπολιμενάρχου Ρίου κ. Σωτηροπούλου, του μηχανικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αλέξανδρου Βασιλόπουλου και του προέδρου της κοινότητας Ρίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου Νίκου Κορωναίου εκτελέστηκαν χθες το πρωί οι διαδικασίες απομάκρυνσης της προβλήτας του ξενοδοχείου Porto Rio, που είχε κατασκευαστεί παρανόμως πριν αρκετά χρόνια προ των τουριστικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας των επιχειρηματιών Χιόνη και Αρφάνη, για την εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Οι διαμαρτυρίες τωνν κατοίκων κια του τότε κοινοτάρχη Ρίου Β. Ζέρβα δεν εισακούστηκαν, αφού οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και του παρακείμενου ομώνυμου Καζίνου ήσαν από τα διαλεκτά ονόματα του ΠΑΣΟΚ κεντρικά και έχεραν προστασίας.

Το γκρέμισμα της προβλήτας ήρθε εις υλοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του 2022, καθώς η παραμονή της προβλήτας απεδείχθη ότι  ήταν εμπόδιο στην έξοδο των υδάτων, τα οποία οδηγούσαν σε πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούσαν καταστροφές στους παρακείμενους δρόμους, και δεν επέτρεπε την ομαλή έξοδο των υδάτων της θάλασσας.

Η συγκεκριμένη προβλήτα είχε κατασκευαστεί πριν από δεκάδες χρόνια από το ξενοδοχείο, με στόχο την προσέλκυση τουριστικών σκαφών, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα διέμεναν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Με τα χρόνια, ωστόσο, αποδείχθηκε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό κι έτσι η χρήση της προβλήτας γινόταν μόνο από ερασιτέχνες ψαράδες ή λουόμενους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: