ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Γ, Ψυχογιός: ΟΧΙ στη συγχώνευση στην ΕΥΔΑΠ

 

 

Και στην ιδιωτικοποίηση του νερού! Στη Βουλή τα ψηφίσματα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

. Ψυχογιός:  ΟΧΙ στη συγχώνευση στην ΕΥΔΑΠ και την ιδιωτικοποίηση του νερού! Στη Βουλή τα ψηφίσματα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, την υπ’ αρ.148/2024 ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων που στηρίζει τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κι εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στους Νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Φωκίδας.

Συντασσόμαστε με τα ψηφίσματα και τα απολύτως δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ. και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο μέσα κι έξω από τη Βουλή το δημόσιο αγαθό του νερού και τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΔΕΥΑ, προς όφελος της κοινωνίας και της ασφάλειας της χώρας.

Ακολουθεί αναλυτικά  η Αναφορά  όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Εργαζόμενοι και ΔΣ της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στις συγχωνεύσεις στην ΕΥΔΑΠ και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά, την υπ’ αρ.148/2024 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια, την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεσή του στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στους Νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Φωκίδας και στηρίζει τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα, ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος για την είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση – εκμετάλλευση των νερών στη χώρα μας.

Και ενώ το ΣτΕ έχει κρίνει πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οι διοικητικοί δικαστές  επικαλούνται τη νομολογία του, που ρητά ορίζει ότι το νερό πρέπει να τελεί υπό αυστηρή εποπτεία του κράτους και απαγορεύει την μεταβίβαση του άμεσου ελέγχου των υδάτων σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή.

Τονίζουν, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια του αρμόδιου Υπουργού σχέδιο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ και στην Κορινθία εμπαίζοντας από το 2023 τις ΔΕΥΑ, τους εργαζόμενους και τους Δήμους ότι δήθεν θα προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους για τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση των επιχειρήσεων.

Επειδή, η Κυβέρνηση επιλέγει συστηματικές διαρροές, που αναπαράγονται μονομερώς χωρίς να δημοσιεύει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη εφαρμόζοντας συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των ΔΕΥΑ,

Επειδή, η ιστορία του Λουτρακίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νερό και με  τα σχέδια της κυβέρνησης καταστρατηγείται το δικαίωμα του Δήμου για αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού μεταλλικού νερού που έχει θεσπιστεί με το Νομοθετικό διάταγμα 262/1947,

Εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους  και ζητούν να επιτραπεί στις ΔΕΥΑ η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με προκηρύξεις ανά ΔΕΥΑ, να ενταχθούν σε μειωμένο βιομηχανικό τιμολόγιο ρεύματος αναδρομικά από το Σεπτέμβριο 2021, να κατοχυρωθεί νομοθετικά ο χαρακτήρας του νερού ως δημόσιο αγαθό κι όχι εμπορικό προϊόν καθώς και ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και ενημέρωσή μας.

Συν.: Η 148/2024 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου  2024                                       

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: