ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Μαμουλάκης στην Επιτροπή για την Αττική Οδό

 

Κύρωση σύμβασης για την Αττική Οδό: Η σύμπτυξη και η πίεση χρόνου, σε όλες τις εκφάνσεις της

Η τοποθέτηση του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Ηρακλείου στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Ασκώντας κριτική τόσο για την ουσία και το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, ύψους 3.27 δισ. ευρώ, όσο και για τον τρόπο επίσπευσης της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας που επέλεξε η Κυβέρνηση της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, την Δευτέρα 30/9.

Ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε την fast track Κοινοβουλευτική διαδικασία για μια σύμβαση που έχει στο επίκεντρό της μια τόσο σημαντική υποδομή, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να συζητηθεί εκτενώς για να πληροφορηθούν οι πολίτες όλες τις πτυχές της. Αναρωτήθηκε γιατί δεν είναι στην Επιτροπή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και επικέντρωσε την κριτική του στα οικονομικά στοιχεία και το ύψος των διοδίων που θα καλούνται να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί τα επόμενα 25 χρόνια. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναρωτήθηκε γιατί θα λαμβάνεται ως μέσος όρος της τιμής των διοδίων το ποσό των 2,5€, σχεδόν το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε και το στοιχείο της απόσβεσης της κατασκευής που πλέον έχει εκλείψει, την ίδια μάλιστα στιγμή που το Δημόσιο δεν μεγιστοποιεί τα οφέλη του. Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό για τη δυνατότητα αύξησης των διοδίων κατά έως και 30% μετά τον 5ο χρόνο, κάτι που το θεωρεί κερκόπορτα που θα λειτουργήσει εις βάρος των διερχόμενων οδηγών, για την απουσία πληροφόρησης των μελών της Επιτροπής αναφορικά με το περιεχόμενο των 13 παραρτημάτων της σύμβασης και κατέληξε λέγοντας ότι στις επόμενες συνεδριάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά για όλα τα άρθρα της σύμβασης παραχώρησης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ελπίδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κόρινθο, από την οποία θρηνούμε ήδη δύο νεκρούς, στηλιτεύοντας παράλληλα την κίνηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έσπευσε στις αρχές Σεπτεμβρίου από την ΔΕΘ να πανηγυρίσει για την λήξη της περιόδου πυροπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: