ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ενέργεια: Αυξημένα οικιακά τιμολόγια κι αυτόν τον μήνα


Και όπως φαίνεται τουλάχιστον, προς το παρόν, δεν θα ισχύσουν οι πενιχρές επιδοτήσεις των προηγούμενων δύο μηνών!

Αυξημένα είναι τα οικιακά τιμολόγια προμήθειας Ενέργειας και τον Οκτώβριο, παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των χονδρεμπορικών τιμών τον περασμένο μήνα σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο, που σε αντίθεση με τις ανατιμήσεις, δεν «πέρασε» στη λιανική.

Αυτό το μήνα, όπως φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν, δεν θα ισχύσουν οι πενιχρές επιδοτήσεις των προηγούμενων δύο μηνών, εκτός κι αν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα αντί να καταγράφονται μόνο μειώσεις, στα μισά σχεδόν τιμολόγια σημειώνονται αυξήσεις από 2,88% έως 9,69% στις τελικές τιμές.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις παρατηρούνται στους καθετοποιημένους τέσσερις παίκτες (παραγωγούς και προμηθευτές) με τιμή κιλοβατώρας από 14,96 έως 15,99 λεπτά για τις χαμηλότερες καταναλώσεις.

Είναι σαφές ότι η μείωση που καταγράφηκε στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον περασμένο μήνα δεν μετακυλήθηκε παρά σε κάποιες λίγες περιπτώσεις και σε σημαντικά περιορισμένα επίπεδα στα οικιακά τιμολόγια, όταν αντίθετα οι ανατιμήσεις «περνούν» αμέσως και συνήθως διογκωμένες στη λιανική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: