ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Πανώλη στη Θεσσαλία: Από το μην ανησυχείτε στον συναγερμό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Από το μην ανησυχείτε. φτάσαμε στον συναγερμό, για την αντιμετώπιση της πανούκλας, που λυμαίνεται τη Θεσσαλία, μετά την είσοδο δύοι νέων κρουσμάτων, πολύ πιθανά, από μεγαλο εκτροφείο  της Ρουμανίας! 

Αποτέλεσμα της «απαράδεκτης αδράνειας και ανευθυνότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ, χαρακτηρίζει την είσοδο της πανώλης των αιγοπροβάτων στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων. 

Ήδη σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εντοπιστεί άλλα δύο νέα κρούσματα πανούκλας σε ζώα, ένα στο Σικουρίο του δήμου Τεμπών και ένα στο Δαμάσι στον δήμο Τυρνάβου. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές, αλλά χωρίς αυτή τη φορά να συνοδεύονται από διαβεβαιώσεις ασφαλείας, μαφού ένα νκρούσμα να εντοπιστεί, τότε όλο το κοπάδι θανατώνεται.

«Ο ελλιπής έλεγχος στη διακίνηση προϊόντων, στελέχωσης των δημόσιων κτηνιατρείων, στελέχωσης των δημόσιων εργαστηρίων, αλλά και η ανύπαρκτη χωρίς όραμα, σχέδιο και πραγματικό διάλογο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αγροτική πολιτική, οδήγησε στο να περάσουν τα σύνορά μας αυτά τα ζώα χωρίς να υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Τρικάλων, την ώρα που η περιφέρεια Θεσσαλίας λαμβάνει όλα τα μέτρα πραγματοποιώντας εκτεταμένους ελέγχους.

Δημήτρης Κουρέτας: Η «μεγαλύτερη επιχείρηση για τη ζωονόσο»

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουρέτας με σημερινή ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για  τη «μεγαλύτερη επιχείρηση για ζωονόσο στο πεδίο, που έγινε ποτέ στη χώρα».

«90 κτηνίατροι σήμερα, 35 συνεργεία σαρώνουν όλη τη Θεσσαλία για επιδημιολογική επιτήρηση της πανώλης των αιγοπροβάτων. Η μεγαλύτερη επιχείρηση για ζωονόσο στο πεδίο που έγινε ποτέ στη χώρα. Μαζί με Γιώργο Στρατάκο, Θανάση Κωνσταντινίδη, Παναγιώτη Τσιαμπαλη , σέβη Ασλανίδου και πολλούς άλλους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα όταν εντοπιστεί ένα κρούσμα σε κοπάδι αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων τότε θανατώνεται όλο το κοπάδι για προληπτικούς λόγους. Ήδη έχουν θανατωθεί περισσότερα από 3.000 ζώα.

Παράλληλα, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα μολυσμένα με πανώλη ζώα φέρονται να εισήχθησαν από τη Ρουμανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγινε γνωστό ότι τα ζώα που έφεραν τον ιό πιθανότατα προήλθαν από μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 51.000 ζώων στη Ρουμανία, όπου έχουν, επίσης, εντοπιστεί κρούσματα.

«Η κυβέρνηση άμεσα να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους που δεν φέρουν καμία ευθύνη, με την χορήγηση των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων από τις πλημμύρες και τις φωτιές που τους οφείλει. Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζονται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας οι οποίοι  δέχονται απανωτά χτυπήματα, σε χρονικό διάστημα λιγότερο  από έναν χρόνο,  πρώτα από την καταιγίδα Daniel και τώρα από την πανώλη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την επιβίωση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της, να αποκαταστήσει τις αδικίες και να προστατεύσει τον κλάδο της κτηνοτροφίας από την εισαγωγή στην χώρα μας αμφιβόλου ποιότητας ζώα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: