ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμβάσεις για ζητούμενο δημοψηφίσματος

Ο Νίκος Παππάς
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Νίκος Παππάς: Η πρόταση για δημοψήφισμα παραβιάζει ανοικτές θύρες

Ο Νίκος Παππάς απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να αποφύγουμε τις απολυτότητες. Να κάνουμε τη συζήτηση χωρίς απολυτότητες ή δίκες προθέσεων και προτάσεων». Όπως σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αποτελεί τομή η πρόταση για προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων.

Δεν έχει θεμελιώθει ότι πρέπει να πάψει να λειτουργεί το κόμμα που έχει όραμά του τον σοσιαλισμό με Δημοκρατία και ελευθερία, που λειτουργεί πιο συμμετοχικά, πιο δημοκρατικά, πιο διάφανα από κάθε άλλο κόμμα στην Ελλάδα, το κόμμα που πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του, που μπορεί να εγγυηθεί τα προοδευτικά και προγραμματικά θεμέλια μιας εκλογικής συνεργασίας».

Ο Νίκος Παππάς συμπλήρωσε ότι το «καταστατικό προβλέπει ότι οι καταστατικές αλλαγές γίνονται με βάση τις αποφάσεις του καταστατικού συνεδρίου. Αν υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να γίνονται καταστατικές αλλαγές και με βάση τα δημοψηφίσματα, να κατατεθεί και να πάει στο συνέδριο. Η πρόταση για δημοψήφισμα για τις συνεργασίες παραβιάζει ανοικτές θύρες» επισήμανε.


Η Όλγα Γεροβασίλη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Όλγα Γεροβασίλη: Να δώσουμε το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας

⁠Η Όλγα Γεροβασίλη στην παρέμβασή της, ανέφερε αρχικά ότι ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών ήταν η αποχή. «Δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση. Όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300.000» σχολίασε και συμπλήρωσε:

«Είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι κοινωνική απαίτηση και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτή. Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση».

«Όλες και όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη. Στη βάση. Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας. Με το εσωτερικό δημοψήφισμα που προτείνεται» υπογράμμισε.



Ο Παύλος Πολάκης
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

 

 Παύλος Πολάκης: Καταστροφή το να ενωθούμε όπως όπως με το ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media, δημοσίευσε μέρος της ομιλίας του, υπογραμμίζοντας ότι «για να υπάρξει εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης και να μην ξανακερδίσει ο Μητσοτάκης πρέπει  κατ’ αρχήν να

πείσουμε το 1.000.000 ψηφοφόρους του αριστερού δημοκρατικού στρατοπέδου που χάσαμε προς την αποχή, να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική δράση και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές!».

Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συγκρουστεί με τη διαπλοκή, με «αναδιανομή από το μεγάλο πλούτο προς τη μισθωτή εργασία και τους μικρομεσαίους, με περιγραφή της παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά περιφέρεια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με αποκατάσταση της αξίας της εργασίας με βαθιές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, κυβερνητικό πρόγραμμα που πρέπει να εκπεμφθεί και από το Καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου».

«Με βάση αυτό το πρόγραμμα ως το νέο σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο, θα καλέσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία!
Αλλιώς η λογική να ενωθούμε όπως όπως με το ΠΑΣΟΚ για να μην χαθούμε, είναι γραμμή που οδηγεί σε καταστροφή!» επισήμανε ο Παύλος Πολάκης.


Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Κρίσιμο θέμα να δώσουμε τον λόγο στα μέλη και φίλους

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι «στο κείμενο που καταθέσαμε τα δεκάδες μέλη της Κ.Ε. προτείνουμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε να πάρει πρωτοβουλίες το κόμμα ώστε ενεργά και πρωταγωνιστικά να συμμετέχουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς διάλυση των κομμάτων, με στόχο έναν μεγάλο φορέα του προοδευτικού χώρου. Το θέλει η κοινωνία και η βάση γιατί τόση ανασφάλεια και φοβία. Γιατί; ».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κάλεσε «να προχωρήσουμε μπροστά για μια μεγάλη Προοδευτική παράταξη. Χωρίς ανασφάλειες να δώσουμε τον λόγο στα μέλη και φίλους του κόμματος. Το ζητάμε δεκάδες μέλη της Κ.Ε. του κόμματος. Είναι κρίσιμο θέμα αν θέλουμε να κερδίσουμε τη ΝΔ».

 

Ο Γιάννης Ραγκούσης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Γιάννης Ραγκούσης: Η πιο διάφανη διαδικασία είναι το δημοψήφισμα

Ο Γιάννης Ραγκούσης παίρνοντας το λόγο, είπε ότι για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για τις ευθύνες ισχύουν όσα συνυπέγραψε με άλλα μέλη της ΚΕ.

Όπως σημείωσε, «σήμερα η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών μετά το 14,9% στις ευρωεκλογές θέτει ένα ερώτημα: "Θα υπάρξει ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος απέναντι στη ΝΔ, στις επόμενες εθνικές εκλογές;", ή με άλλα λόγια "θα κινηθούν οι διεργασίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου;" Το επί της αρχής Ναι ή Όχι σε μια τέτοια προοπτική μόνον τα μέλη και οι φίλοι μπορούν να το πουν. Ιδίως από την στιγμή που διαφωνούμε μεταξύ μας για το μείζον αυτό θέμα.

Πώς; Με τον πιο δημοκρατικό τρόπο που προβλέπεται στο καταστατικό μας μετά τις ιστορικές αλλαγές που κάναμε με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του 2022. Τότε που θεσμοθετήσαμε τα δημοψηφίσματα και την εκλογή Προέδρου από τη βάση».

Το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών, αν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, η ΝΔ κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τότε το ερώτημα θα είναι ένα: «Ποιος φταίει;». Ας διαλέξει ο καθένας τι θέλει τότε να του καταλογιστεί».

 
 

Χρήστος Σπίρτζης: Το δίκιο με πνίγει

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε επί προσωπικού, λέγοντας ότι τον πνίγει το δίκιο.

«Θυμάμαι τη διαδικασία εκλογής προέδρου να συνοδεύει τον Στέφανο στη Μακρόνησο, στο νησί που ακούγονται ακόμη φωνές από τα βασανιστήρια, που υπάρχουν οι "Παρθενώνες" και τα "Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια"...

Το νησί αποτελεί ιστορία για τον κόσμο της Αριστεράς», είπε απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Αποστολάκη. «Σύντροφε Βαγγέλη, δεν είπες στο Στέφανο ότι εκεί βασανίστηκαν, σακατεύτηκαν, σκοτώθηκαν για να λέμε ελεύθερα την πολιτική μας άποψη. Αυτή είναι η κληρονομιά, αυτή την πολιτική κληρονομιά δεν πρόκειται να προδώσουμε όσους τραμπουκισμούς ύβρεις και χουλικανισμούς υποστούμε», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Είπε ακόμη ότι «δεν σε έχουμε αμφισβητήσει ως πρόεδρο, μόνο εσύ το έχεις κάνει. Δεν θα σταματήσω να λέω αυτό που πιστεύω».

Πώς να το πιστέψω,αυτά που είπες όταν μια μέρα πριν το κλείσιμο της καθημερινής ΑΥΓΗΣ, υπήρχε ανάρτηση στην ΑΥΓΗ από πηγές της Κουμουνδούρου, που αναρωτιόνταν αν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ.

Πόση ντροπή. Πώς να το πιστέψω. Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πηγές της Κουμουνδούρου και για το κομματικό έντυπο; Άλλος

Και σήμερα βαφτιζόμαστε νομεκλατούρα. Πότε ήμουν νομεκλατούρα σε αυτό το κόμμα; Πρώτη φορά εκλέχτηκα στην Κεντρική Επιτροπή στο συνέδριο του 2021 και παραιτήθηκα το 2023.

 

Στέργιος Καλπάκης: Πάμε σε δημοψήφισμα όπως λέει το κείμενο συμβολής

«Υποκρισία να υποστηρίζεις την αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο, αλλά το απλό, λαϊκό, μαζικό, αδιαμεσολάβητο “Βρείτε τα” για τις συνεργασίες, να το περνάς από κόσκινο. Να τελειώνει η υποκρισία. Πάμε σε δημοψήφισμα όπως λέει το κείμενο συμβολής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέργιος Καλπάκης και συμπλήρωσε:

«Υποκρισία να κουνάς στην Κεντρική Επιτροπή την κινδυνολογία της ρευστοποίησης του κόμματος και να λες ότι κάποιοι τάχα θέλουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οι προτάσεις σου για τις καταστατικές αλλαγές να οδηγούν απευθείας στη ρευστοποίηση του κόμματος.

avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: