ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ποινικές διώξεις στο λιμενικό που πετάει μετανάστες στη θάλασσα

Σκάφος του Λιμενικού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Ποινική δίωξη για βία κατά μεταναστών άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σάμου μετά το σοκαριστικό ρεπορτάζ του BBC ότι «το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν». Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Έλενας Ακρίτα η οποία μαζί με 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιωμάτων και Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπενθυμίζει ότι «με πρόσφατη ερώτησή μας στη Βουλή (υπ. αριθ. 5437/27/6/2024) ζητούσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το ντοκιμαντέρ-ράπισμα του BBC για τις ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής και τις βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά και εγκατάλειψή τους στη θάλασσα από μασκοφόρους» σημειώνει η Έλενα Ακρίτα».

Όπως τονίζει η Έλενα Ακρίτα, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σάμου άσκησε ποινική δίωξη για «σωματική κάκωση, άσκηση παράνομης σωματικής και ψυχολογικής βίας, παράβαση καθήκοντος, έκθεση κατά συρροή και από κοινού, ληστεία κατά συρροή από κοινού», καταρρίπτοντας τον κυβερνητικό μύθο πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις με χρήση βίας κατά αλλοδαπών που έρχονται να ζητήσουν άσυλο.

«Η Εισαγγελία Σάμου επιβεβαίωσε έτσι την καταγγελία στην εκπομπή του BBC για τις παράνομες απελάσεις από Σάμο 32 αιτούντων άσυλο στις 15-17/09/2021 με βασανιστήρια, βιασμούς, ληστείες, πυροβολισμούς και πνιγμούς».

«Δεδομένου πως θύματα της υπόθεσης αυτής βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, καλούμε την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σάμου να τα καλέσει για καταθέσεις.

Τέλος, παρακαλούμε το Συνήγορο του Πολίτη στον οποίο πληροφορηθήκαμε πως υποβλήθηκαν οι ΕΔΕ του Λιμενικού Σώματος τόσο για την υπόθεση αυτή όσο και για το περιστατικό επαναπροώθησης στη Λέσβο το Μάιο 2023, που είχαν αποκαλύψει οι New York Times, να ενημερώσει για τα δικά του συμπεράσματα» σημειώνει η Έλενα Ακρίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: