ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Δέσμευση για παροχή κάθε δυνατής στήριξης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση με με την ηγεσία της ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ - Ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και σεβασμό των δικαιωμάτων της

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ» Βασίλειο Κάγιο και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Μαλιούκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης.

Κατά την συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ» για θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της. Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισήμανε τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, χωρίς κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, η οποία ξεπάγωσε το 2018-2019 με τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ΕΕΜ αποτελεί βασικό κριτήριο για να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όπως κατοχυρώθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου τον Ιούνιο 2019, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε, ότι η στάση του αλβανικού κράτους στην υπόθεση Μπελέρη, η μη προώθηση του νόμου για τα περιουσιακά δικαιώματα και η μη κατοχύρωση του δικαιώματος  αυτοπροσδιορισμού υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Λεκτικά “πυροτεχνήματα” Μαρινάκη!

«Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λεκτικά “πυροτεχνήματα” του κυβερνητικού εκπροσώπου που προδίδουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΝΔ, καλό θα ήταν ο ίδιος να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή εδώ και πέντε χρόνια τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Να μας απαντήσει ακόμη εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να "σέβεται και να τιμά" τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υπό το εθνικιστικό VMRO (αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ) τολμήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απαντώντας στηω επίθεση του Π. Μαρινάκη προς Κασσελάκη  για την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα  χωριά της ελληνικής μειονοτητας στην Αλβανία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει:

«Αντίστοιχα, την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη».

Τέλος όσον αφορά στα γέλια του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάταξη της χώρας στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «θα του συστήναμε να απευθυνθεί στους δημοσιογράφους που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Pretador και να τους ρωτήσει πόσο γελούν κι αυτοί».

Αυγή Newsroom

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: