ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι καρκινοπαθείς


Ούτε στον καιρό των μνημονίων δεν είχε συμβεί αυτό που κάνει σήμερα ο Γεωργιάδης, σε εποχή χωρίς μνημόνιο!


 Από την τσέπη τους θα καλούνται πλέον να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι δύο γνωστά παυσίπονα, τα οποία το υπουργείο Υγείας  έβγαλε από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων με Φαρμακευτικούς Συλλόγους να αντιδρούν κάνοντας λόγο για μια «ακατανόητη» απόφαση.  Ούτε στον καιρό των μνημονίων δεν είχε συμβεί αυτό που κάνει ο Γεωργιάδης σήμερα, σε εποχή χωρίς μνημόνιο!

Πρόκειται για τα σκευάσματα LONARID-N και LONALGAL tb, τα οποία προορίζονται για ασθενείς που αντιμετωπίζουν πολύ ισχυρούς πόνους, όπως οι καρκινοπαθείς. 

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στις 29-4-2024 εκδόθηκε απόφαση από το Υπ. Υγείας σύμφωνα με την οποία τα φαρμακευτικά σκευάσματα LONARID-N tb. & LONALGAL tb. απεντάχθηκαν από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων στην οποία ανήκαν μέχρι τώρα, δηλαδή οι ασθενείς που τα χρειάζονται θα πρέπει πλέον να πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους για να έχουν πρόσβαση σε αυτά» επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές, το μέλος ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Χαράλαμπος Σαρδέλης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης και ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξανδρος Σταματάκος.

Και υπογραμμίζουν ότι «τα φαρμακευτικά σκευάσματα αυτά περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία κωδεΐνη, απαραίτητη και αναντικατάστατη σε ασθενείς με πόνο που δεν ανταποκρίνεται στα κοινά αναλγητικά όπως πχ. η παρακεταμόλη ή η ιβουπροφένη», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η κωδεΐνη μεταβολίζεται μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό σε μορφίνη, ένα ισχυρό οπιοειδές αναλγητικό που ανήκει στην κατηγορία των ναρκωτικών, που σημαίνει ότι η χρήση της επ΄ ουδενί δεν μπορεί αν είναι επιπόλαιη και χωρίς επίβλεψη, καθώς συνοδεύεται από δυνητικώς σοβαρές προειδοποιήσεις-προφυλάξεις και παρενέργειες στη χρήση του, και συνάμα έχει εθιστική δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: