ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα κατάληψη στο ΑΕΙ Πατρών

 


Καταγγελία από την Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης του ΦΣ Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Πατρών για τους καθηγητές  τους. Αντίθετα  ο Σύλλογος ΔΕΠ δήλωσε τη στήριξή του!

«Οι καθηγητές, όμως, οι οποίοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τώρα τους φοιτητές με απειλές και «ανησυχίες» περί χαμένης εξεταστικής είναι οι ίδιοι καθηγητές που το 2019 προσπάθησαν να φέρουν δίδακτρα στη σχολή μας, με τότε πρόεδρο τμήματος τον Γ. Πανέτσο, πλέον καθηγητή. Φαίνεται πως οι καθηγητές του τμήματός μας και ο πρόεδρος  Ι. Αίσωπος επιλέγουν να απαξιώσουν την απόφαση μας και κάθε κάλεσμα του ΦΣ, και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αναπληρώσεις εν καιρώ κατάληψης.

Δεν πρόκειται να μετέχουμε σε διαδικασίες που εναντιώνονται στις αποφάσεις μας».

Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που δηλώνουν αταλάντευτοι στην υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου, που προσπαθεί η κυβέρνηση να υπονομεύσει με την χρήση των δήθεν μη κρατικών, στην ουσία ιδιωτικών, πανεπιστημίων, βάσει σχεδίου που απεργάζεται.

Αναλυτικότερα καταγγέλλουν τα παρακάτω:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Τμήματος που ακυρώνει την νόμιμη απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου. Από τις 09/01/2024 η σχολή αρχιτεκτόνων μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών τελεί υπό κατάληψη. Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής έπειτα από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις που χρόνια είχε να αντικρίσει ο ΦΣ μας, επιλέγουμε την συνέχιση της κατάληψη, ως το μοναδικό μέσω πάλης που μας έχει απομείνει για να εμποδίσουμε την υλοποίηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα διαλύσει τα πτυχία, το μέλλον και κάθε προοπτική μας.

Σε αυτόν τον αγώνα, στο πλευρό μας έχουμε και την ακαδημαϊκή κοινότητα στην πλειοψηφία της, αφού κιόλας πρόσφατα ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των φοιτητών. Αντίθετα, οι καθηγητές της αρχιτεκτονικής Πατρών σταδιακά αποδοκιμάζουν και υπονομεύουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και αποφάσεις των φοιτητών με ολοένα και πιο πρωτοφανή μέσα.

Πρώτα καταγγέλλουν πως η κατάληψη είναι αυταρχική και υπονομεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ύστερα καλούν ένα περιορισμένο αριθμό φοιτητών σε εκδήλωση στο Ναύπλιο επιχειρώντας για άλλη μια φορά να σπάσουν την κατάληψη.

Τέλος, σε μια απέλπιδά τους προσπάθεια, τώρα μας ανακοινώνουν την πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων αγνοώντας πλήρως την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου.

Αν και δεν μας εκπλήσσει η απαξιωτική αντιμετώπιση της συνέλευσης των καθηγητών απέναντι μας, μας εξοργίζει η οξύμωρη στάση τους. Από την μια κατηγορούν την κατάληψη ως υπονόμευση του δημοσίου πανεπιστημίου και από την άλλη αυτοί οι ίδιοι χρησιμοποιούν το μέσο της τηλεκπαίδευσης αδιαφορώντας για τις εκλεγμένες αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου.

Η στρατηγική που έχουν ακολουθήσει μέχρι στιγμής οι καθηγητές μας στοχεύει στον διχασμό των φοιτητών σε δυο στρατόπεδα: Οι μεν που συμμετέχουν στα διαδικτυακά θεωρούνται αυτόματα υπάκουοι και «καλοί φοιτητές» ενώ αυτόματα στιγματίζουν αυτούς που απέχουν ως ανυπάκουους. Γίνεται επίσης, ολοένα πιο ξεκάθαρο πως ακολουθούν πιστά τα βήματα της κυβέρνησης ΝΔ που στοχεύουν στη διάλυση του δημόσιου- δωρεάν πανεπιστημίου, καθώς το ψήφισμά τους θυμίζει τις δηλώσεις Μαρινάκη περί «παράνομων» καταλήψεων.

Επίσης, την ημέρα που βγήκε η Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ψηφιακή εξεταστική ανακοινώνουν την διαδικτυακή ολοκλήρωση του εξαμήνου, ανεξαρτήτως της απόφασης της ΓΣ των φοιτητών.

Οι καθηγητές, όμως, οι οποίοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τώρα τους φοιτητές με απειλές και «ανησυχίες» περί χαμένης εξεταστικής είναι οι ίδιοι καθηγητές που το 2019 προσπάθησαν να φέρουν δίδακτρα στη σχολή μας, με τότε πρόεδρο τμήματος τον Γ. Πανέτσο, πλέον καθηγητή. Φαίνεται πως οι καθηγητές του τμήματός μας και ο πρόεδρος  Ι. Αίσωπος επιλέγουν να απαξιώσουν την απόφαση μας και κάθε κάλεσμα του ΦΣ, και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αναπληρώσεις εν καιρώ κατάληψης.

Δεν πρόκειται να μετέχουμε σε διαδικασίες που εναντιώνονται στις αποφάσεις μας. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή «μαθήματος» λαμβάνει χώρα εν καιρώ κατάληψης από τα μέλη του καθηγητικού προσωπικού. Η στάση που ακολουθούν είναι απαράδεκτη.Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που πλήττει όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και ενώ τους ζητήσαμε,  αρνούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Όμως για μας η θέση τους είναι σαφής. Προασπίζουν απροκάλυπτα τα συμφέροντα της κυβέρνησης και όχι των φοιτητών. Οι φοιτητές, όμως, δε τρομοκρατούμαστε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε τελεσίγραφα και απειλές. Όπως δεκάδες άλλοι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουν το νομοσχέδιο αυτό και τελούν υπό κατάληψη, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας μέχρι τέλους.

Κανένας φοιτητής δεν είναι υποχρεωμένος να μπει στα διαδικτυακά μαθήματα, εφόσον παραβιάζουν την νόμιμη απόφαση του Φοιτητικού μας Συλλόγου και απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση για διαδικτυακή διδασκαλία μέσω zoom από την Δευτέρα 29/1. Καλούμε όλους τους φοιτητέςστην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 30/01, στη 13.30 στο Σ5 για να καταδικάσουμε για ακόμη μια φορά το διαλυτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: