ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μπάχαλο με επιτάξεις για λύση στο Προσφυγικό!



ΣΥΡΙΖΑ: Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την άρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών - Κ. Αρβανίτης: Κέντρα κράτησης σε κάθε ένα από τα νησιά - Αντιδρούν οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί - Κ. Μουτζούρης: Η κοινωνία θα αντιδράσει



Με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην επίταξη δημοτικών και δημοσίων εκτάσεων, για τη δημιουργία των νέων κλειστών ή «ελεγχόμενων» ή «πολυμορφικών»  όπως ονομάζονται ανάλογα την περίσταση, οι νέες δομές προσφύγων και μεταναστών.

Οπως ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας "το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά σήμερα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας" 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την άρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι "οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι επιμένει να αρνείται την αποσυμφόρηση των νησιών, εγκαθιστώντας τουλάχιστον δύο κέντρα σε κάθε νησί, ένα εκ των οποίων τη μία μέρα ονομάζει «κλειστό» και την άλλη δήθεν «ελεγχόμενο».

Εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 11 Νοεμβρίου δήλωνε πως είναι η «τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα», αντιλαμβάνεται πως το μέλλον στα νησιά από τραγικό σήμερα θα γίνει αβάσταχτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπάρχει λύση, μόνο εάν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίσει να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που δημιούργησε με τις μνημειώδεις παλινωδίες της, με αποκορύφωμα τις αλλεπάλληλες αλλαγές υπευθύνων υπουργών και την κατάργηση του υπουργείου για να το επανασυστήσει μετά από 6 μήνες.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Απαράδεκτη η επίταξη

Με ανακοίνωση της η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού στο προσφυγικό, για παλινωδίες και ανικανότητα, για έλλειψη δημοκρατικότητας και επιστροφή στο παρελθόν με πρακτικές επιτάξεων που πολλοί θα ήθελαν να ξεχάσουν, σημειώνει:
“Το μόνο σίγουρο, είναι ότι με το έτσι θέλω και χωρίς ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας η ΝΔ δια του αρμόδιου υπουργού, αποφάσισαν  να μετατρέψουν  τα νησιά μας σε απέραντα κέντρα κράτησης.

Τόσο, νοιάζονται για τα ακριτικά νησιά, για την νησιωτικότητα  και τους κατοίκους των νησιών που αφού τους έταξαν προεκλογικά σήμερα τους περιφρονούν επιδεικτικά.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ,πιστεύουμε  ότι η κυβέρνηση αντί να ακροβατεί οφείλει άμεσα:
  • Να αποσυμφορήσει τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών .
  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
  • Κανένα νέο κέντρο, αλλά εύρυθμη λειτουργία ενός κέντρου υποδοχής και ταυτοποιήσης.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απόδειξη αδυναμίας ,μετά από 7 μήνες τραγελαφικών καταστάσεων ,να καταλήγουν σε πρακτικές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων”.

Κ. Αρβανίτης: Τα σχέδια της κυβέρνησης αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα κέντρα κράτησης σε κάθε ένα από τα νησιά

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης σε ανακοίνωση του τονίζει ότι με τη δημοσιοποίηση "των σχεδίων για επίταξη χώρων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα κέντρα κράτησης σε κάθε ένα από τα νησιά που ως τώρα σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, επιβεβαιώνει πως οι προθέσεις της δεν συνάδουν με τις ανάγκες των πολιτών της χώρας"

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη καταφεύγει στη λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αντί άλλων βημάτων και διαλόγου, εργαλείο που χρησιμοποιείται σε ακραίες και επείγουσες καταστάσεις, για να τακτοποιήσει ένα ζήτημα που υποτίθεται ότι κατέχει και μελετά σε βάθος από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής της.

Αντιδρούν οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί - Κ. Μουτζούρης: Η κοινωνία θα αντιδράσει

Την απόφαση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλο να επιτάξει την θέση “Καράβα” στη Λέσβο και την θέση Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στη Χίο, σχολιάζει σε δήλωσή του ο γαλάζιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης:
«Είναι μια έκπληξη και εικάζω ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η Κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα. Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τονίζει.

Ταξ. Βέρρος: "Η απόφαση επίταξης είναι αιφνιδιαστική και απαράδεκτη”

Με αφορμή την ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με την οποία επιτάσσεται η τοποθεσία «Καράβας», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σχολίασε σε πρώτη φάση:
«Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου…».

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» του Μανταμάδου
«Χουντικές πρακτικές και πληγή στα ανθρώπινα δικαιώματα»
Ανακοίνωση εξέδωσε ο γνωστός για τις πολιτιστικές του δράσεις και δράσεις εξωραϊσμού στον Μανταμάδο, Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» κατά της νέας κλειστής δομής που θα δημιουργηθεί και μάλιστα υπό το καθεστώς της «επίταξης» από πλευράς κυβέρνησης που για τον Σύλλογο αποτελεί «χουντική πρακτική».
Υπερασπιζόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των ντόπιων όσο και των αιτούντων άσυλο, ο Σύλλογος απαιτεί γενναίες λύσεις.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: