ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορική νίκη του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία με 24,5%




Προσανατολίζεται για κυβέρνηση συνεργασία με συγγενή αριστερά κόμματα

 
Πρώτη προτεραιότητα του Σιν Φέιν (Sinn Fein), που αναδεικνύεται πρώτη πολιτική της Ιρλανδίας μετά τον πρώτο γύρο καταμέτρησης των ψήφων, θα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης με την συνεργασία συγγενών αριστερών κομμάτων, αλλά προτίθεται να συνομιλήσει με τα δύο κεντροδεξιά κόμματα Φιάνα Φέιλ (Fianna Fail) και Φίνε Γκάελ, που εναλλάσσονται στην εξουσία εδώ και έναν αιώνα, δήλωσε η ηγέτις του Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ χωρίς να περιμένει τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα.

Εξαιτίας του περίπλοκου ιρλανδικού εκλογικού συστήματος, η ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων δεν θα είναι γνωστή παρά μετά την συνολική καταμέτρηση των ψήφων, που μπορεί να χρειασθεί αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της καταμέτρησης, το Σιν Φέιν εξασφαλίζει το 24,5% των ψήφων και επικρατεί των Φιάνα Φέιλ (22,2%) και Φίνε Γκάελ του απερχόμενου πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ (20,9%).
Μένει να φανεί πώς η εκλογική αριθμητική θα κατανείμει τις έδρες των κομμάτων στην ιρλανδική κάτω βουλή, το 160εδρές Ντάιλ.



Η πρώτη θέση του Σιν Φέιν, αποτελεί μια ιστορική νίκη
 
«Η πρώτη θέση του Σιν Φέιν, αποτελεί μια ιστορική νίκη, όχι μόνο για την Ιρλανδία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Αριστερά, και για κάθε προοδευτικό πολίτη», τονιζει ο τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «μετά την Ισπανία και την Πορτογαλία, ήρθε η ώρα της Ιρλανδίας να πει ένα μεγάλο «όχι» στον νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα».

Η Αριστερά της Ιρλανδίας σπάει τον άλλοτε κραταιό δικομματισμό

 «Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, η Αριστερά της Ιρλανδίας σπάει τον άλλοτε κραταιό δικομματισμό και ανοίγει τον δρόμο για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, στο σχόλιό του για την εκλογική νίκη του Sinn Fein στην Ιρλανδία.

Η μεγάλη νίκη του Sinn Fein στην Ιρλανδία, στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ιστορικό αποτέλεσμα νίκης για το Σιν Φέιν

Για ιστορικό αποτέλεσμα νίκης για το Σιν Φέιν κάνει λόγο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η Αριστερά σπάει τον κραταιό δικομματισμό και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Οι πολίτες της Ιρλανδίας γύρισαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: