ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος



 Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος είχε υποχρεώσει σε παραίτηση τον εκπρόσωπο τύπου της Υπηρεσίας - Ενεργούσε ερήμην της Πολιτικής ηγεσίας για το Ενιαίο Μισθολόγιο
Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος  Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη, μετά την παραίτηση «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα».
Υπήρξε διαφωνία σχετικά με την κατάρτιση του βαθμολογίου του Πυροσβεστικού Σώματος, που ισχύει στην Αστυνομία αλλά θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της ομογενοποίησης.
Στο ζήτημα της εφαρμογής του ενιαίου βαθμολογίου και στην Πυροσβεστική, όπως έχει ήδη συμβεί στην Αστυνομία, αλλά και στο ζήτημα των κρίσεων- προαγωγών των αξιωματικών του Σώματος, ο Θ. Καρατζάς ήταν αντίθετος. Η πολιτική ηγεσία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιθυμούσε το βαθμολόγιο να λειτουργεί όπως εκείνο της Αστυνομίας, ενώ ο Αντιστράτηγος Καρατζιάς σχεδίαζε κάποιες τροποποιήσεις ερήμην της πολιτικής ηγεσίας.

Η παραίτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Νίκου Τσόγκα από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος. Την οποία όμως απομάκρυνση υπέγραψε ο ίδιος στις 15-9-2016, χωρίς φυσικά να θιχθεί!

Ο Αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας, ενημερώθηκε με έκπληξη για την απόφαση του τ. Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστρατήγου Ι. Καρατζιά για άμεση παύση από τα καθήκοντά του και μετακίνησή του σε άλλη Υπηρεσία ήταν ο μακροβιότερος εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής από το 2010, μέχρι σήμερα.

Η επιστολή παραίτησης Καρατζιά

Στην ανακοίνωση του αντιστρατήγου κ. Καρατζιά, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

«Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.

Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: