ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Κοινή καταπολέμηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων

Σύμφωνα με τη Washington Post, η πρόταση των ΗΠΑ συνίσταται στην εγκαθίδρυση ενός κοινού κέντρου διοίκησης που θα διευθύνει μια ευρεία επιχείρηση η οποία προβλέπει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των μαχητών του ΙΚ και του Αλ Νόσρα.

 

Πρόταση στο τραπέζι της Μόσχος, κατά την συνάντηση του Τζον Κέρι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Στη Μόσχα μετέβη την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν σχετικά με τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα στη Συρία.

Η επίσκεψη του Κέρι είναι η δεύτερη,  στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα στο 2016 και σημειώνεται ενώ συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πήγε με πρόταση στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους για διμερή στρατιωτική συνεργασία στη Συρία με στόχο την καταπολέμηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Από την πλευρά της η Ρωσία δεν θέλησε να σχολιάσει το άρθρο της Washington Post, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει μέσω του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι «ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία και στα γειτονικά της κράτη δεν μπορεί να διεξαχθεί παρά από κοινού».

Οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ενέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί αμφιλεγόμενη καθώς θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή, ιδίως από τους επικριτές του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ως μια σιωπηρή έγκριση της παραμονής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία.

Σύμφωνα με τη Washington Post, η πρόταση των ΗΠΑ συνίσταται στην εγκαθίδρυση ενός κοινού κέντρου διοίκησης που θα διευθύνει μια ευρεία επιχείρηση η οποία προβλέπει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των μαχητών του ΙΚ και του Αλ Νόσρα.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ότι το Κρεμλίνο δεν είναι ικανοποιημένο με το ρυθμό που εξελίσσεται η συνεργασία μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού στρατού στη Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: