ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Το Υπ. Παιδείας τίμησε τη μνήμη του Ν. Τεμπονέρα

Η Αθηνά Τεμπονέρα, του δολοφονημένου αγωνιστή δασκάλου με τα δύο παιδιά της κατεθέτει λουλούδια στη μνήμη του.


Ομάδα παραβρισκομένων, υπόπτου προελεύσεως, αμαύρωσε την εκδήλωση, αλλά απομονώθηκε από την πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών!


Άνω: Η αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, χαιρετά μετά την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Υπ. Παιδείας. Κάτω δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Παν. Θεοδωρακόπουλο.



Περισσότερο μαζική παρά ποτέ άλλοτε και με την παρουσία για πρώτη φορά στην 25χρονη πορεία των τιμητικών εκδηλώσεων Μνήμης για τη δολοφονία του αείμνηστου αγωνιστή, εκπροσώπησης του Υπουργείου Παιδείας, διά της αν. υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση προ των σχολείων ΜΕ επί της ομώνυμης οδού στην Πάτρα.

Για το ιστορικό της δολοφονίας, από το παρακράτος της Δεξιάς το βράδυ της 8 Ιανουαρίου 1999, με το λοστό που κρατούσε το στέλεχός της και τότε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Καλαμπόκας, μίλησε ο Γραμματέας του ΕΑΜ Μιχ. Βασιλάκης, παρούσης της οικογενείας του δολοφονημένου αγωνιστή-καθηγητή, ενώ χαιρέτησαν εκπρόσωπος από την ΕΛΜΕ Αχαΐας, και την ΔΟΕ.
  
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν έλειψαν και οι μικρότητες από μια ομάδα υπόπτου προελεύσεως, που συμμετείχε στην συγκέντρωση με σκοπό την δημιουργία εκτρόπων σε βάρος  της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που μάλλον ενόχλησε με την παρουσία του Υπουργείου που εκπροσωπούσε. 

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ  καταθέτει.
Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αγνόησαν και προσπέρασαν την προβοκάτσια κατά της εκδήλωσης και όταν αποπειράθηκε επανάληψή της, δυναμικά συνθήματα όπως «ο Τεμπονέρας ζει» κάλυψαν τις προκλήσεις που επιχειρήθηκαν επί του μνημείου και παρούσης της οικογενείας του δολοφονημένου αγωνιστή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Α. Ριζούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης, η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυ. Νικολάου, ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου κ.ά.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με κατάληξη το πρώην Παράρτημα επί της οδού Κορίνθου, ενώ τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν για την αήθη στάση, των ολίγων, που απομονώθηκαν, από την πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών.


Μιχ. Βασιλάκης, γραμμ. του ΕΑΜ, κύριος ομιλητής. 













 









Δεν υπάρχουν σχόλια: