ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Ασφαλιστικό με ενιαίους κανόνες


Γ. Κατρούγκαλος: Ασφαλιστικό με ενιαίους κανόνες - Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια (Video)
Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα πληρώνουν εισφορές με βάση το εισόδημα και όχι με κλίμακες που ανά διαστήματα αυξάνουν ανεξάρτητα από αυτό, ξεκαθάρισε ο υπουργός.


 

Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια - Προβλέπεται ό,τι και για τους μισθωτούς - Και μεγάλο κομμάτι θα επωμιστεί ο εργοδότης



Για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους. «Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελ. Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώ για την προσωπική διαφορά δεσμεύθηκε: «Την εγγυόμαστε για πάντα».

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI.

Όπως τόνισε ακόμα ο υπουργός Εργασίας για τους εργαζόμενους με "μπλοκάκι" προβλέπεται ό,τι και για τους μισθωτούς. Δηλαδή, οι εισφορές που θα δώσουν να είναι ίδιες με τους μισθωτούς και μεγάλο κομμάτι θα επωμιστεί ο εργοδότης: Επομένως 6,5% ο εργαζόμενος και το υπόλοιπο 13,5% ο εργοδότης του.

Επίσης οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα πληρώνουν εισφορές με βάση το εισόδημα και όχι με κλίμακες που ανά διαστήματα αυξάνουν ανεξάρτητα από αυτό, ξεκαθάρισε ο υπουργός. Το 20% ισχύει για τους μισθωτούς και θα ισχύει και για τους επαγγελματίες, είπε ο υπουργός που επέμεινε, στο να είναι ενιαίοι οι κανόνες για όλους και άρα στην εισφορά 20% επί του εισοδήματος και για τους επαγγελματίες.

Επιπλέον ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες εξετάζεται για τα επόμενα τρία χρόνια η κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία να είναι αυτή που προβλέπεται και για τους αγρότες, δηλαδή να λαμβάνονται ως κριτήριο τα 468 ευρώ μηνιαίο εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζεται 20% εισφορά, ήτοι 93 ευρώ εισφορά τον μήνα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσει «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό».

«Θέλουμε να δώσουμε στο ασφαλιστικό ελπίδα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στο ασφαλιστικό είναι τώρα να χαθεί η ελπίδα στον νέο εργαζόμενο ότι δεν θα πάρει σύνταξη ή στον παλιό συνταξιούχο ότι θα μειωθεί η σύνταξή του. Όταν εξισορροπήσουν οι συντάξεις, για πρώτη φορά από τότε που ο Βενιζέλος σχεδίασε το μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μιας ταχύτητας, όχι πολλών ταχυτήτων».

«Η πρώτη μας τομή είναι η εθνική σύνταξη, η ίδια για όλους, αγκυροβολημένη εκεί που ορίζει η ΕΕ στο όριο της φτώχειας και θα δίνεται σε όποιον έχει ασφαλιστικό δικαίωμα στα 67 του. Και οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για όλους, για τις εισφορές και τις παροχές» επεσήμανε.

Δεκτές όπως δήλωσε, γίνονται οι προτάσεις των Δικηγόρων για το νέο ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: