ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Υπηρετούν μόνο πολιτικούς σκοπούς τα περί αποδείξεων

Φωτογραφία αρχείου.

Ανακοίνωση "επισημαίνει για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις-δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας



Μετά το αλαλούμ που δημιουργούν υποβολιμαία άρθρα, ενταγμένα στο γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και αστάθειας, που θέλουν να δημιουργήσουν συστημικα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να κάμψουν την απόφαση της κυβέρνηση για επιβολή κανόνων λειτουργίας των ΜΜΕ και κυρίων της ιδιωτικής τηλεόρασης, που επί χρόνια λειτουργεί ασύστολα, με βάση το προσωπικό συμφέρων των καναλαρχών, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση και επισημαίνει, διά του Υπ.Οικ.:

"Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κ.λπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη"

Τονίζει δε, πως πρόκειται για δημοσιεύματα, «που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση», σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι και επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κ.λπ.), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κ.λπ.

2. Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη. 

3. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη. 

4. Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.

"Επισημαίνεται για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις-δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κ.λπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη", προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Υπ.Οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: