ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες;

Τόσα να πληρώνουν οι πεντακοσιομέδιμνοι
ζητούν οι θεσμοί!
Οι Θεσμοί μεριμνούν για να μην βλαφθούν όσοι "φτωχοί" έχουν πάνω από 500 χιλ. ευρώ εισόδημα το χρόνο!

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8%, για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, ζήτησαν οι Θεσμοί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών, καθώς εκτιμούν ότι, μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή! Και η είδηση προκάλεσε οίκτο και συμπάθεια στους... φτωχούς σύγχρονους πεντακοσιομέδιμνους, που με το ζόρι επιβιώνουν, ενώ μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες περνούν πλουσιοπάροχα με 400 ευρώ το μήνα και κάποιοι μπήκαν και στο πρόγραμμα πολυτελούς ζωής, που τους παρέχει η απάταλη κυβέρνηση της Αριστεράς!

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ελληνική πλευρά τόνισε ότι, είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας. Και άρα τέρμα τα καλαμπούρια με την προστασία των εχόντων. Διότι εάν δεν πληρώσουν αυτοί, ποιοι άλλοι θα πληρώσουν, εκτός της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων, που τόσα χρόνια σηκωνουν τα φορολογικά βάρη; 

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν. Επίσης, υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

«Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας», συνέχισε ο αξιωματούχος του Υπ. Οικονομικών για να προσθέσει αναφερόμενος στα εργασιακά:

«Ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας».

Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times, ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε:

«Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις. Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή. Δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό».

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Θεσμών θα συναντηθούν, αύριο, Παρασκευή, στις 10.00, με τους Υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη. «Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας», διευκρίνισε o αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: