ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ε. Τσακαλώτος: Οι πολιτικοί γεφυροποιοί των διαφορών


Ε. Τσακαλώτος: Οι πολιτικοί θα κληθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές
"Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν" ανέφερε.


 "Το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή"



Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, επισήμανε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στη βρετανική "Guardian". Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη εξασφάλισης ρευστότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποκαλύπτοντας ότι εξετάζεται μια ενδιάμεση συμφωνία διάρκειας περίπου ενός χρόνου.

"Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν" ανέφερε. "Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σ' ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό" τόνισε.

Επίσης, κατέδειξε το αδιέξοδο στις συζητήσεις στο Brussels Group: "Το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή". Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας ότι "είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση".

Επιπλέον επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα μόνο για τον Ιούνιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη μ' ένα βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμών στην ΕΚΤ το καλοκαίρι. "Οι δύο διαπραγματεύσεις (η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη) συγκλίνουν εκ των πραγμάτων" δήλωσε. "Εξετάζουμε τώρα μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία, ίσως για ένα χρόνο, ώστε να μας δοθούν κάποια μακροοικονομικά περιθώρια για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας".

Φοίβος Κλαυδιανός - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: