Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα πολιτικού εκβιασμού, η οποία πέφτει στο κενό, καθώς η αντίδραση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον Νίκο Βούτση στη Βουλή, ήταν έντονη, κατηγορώντας τον κ. Κοστέλο για "άτοπες και αστήρικτες αιτιάσεις".
Αναλυτικά:
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Brussels Group Ντέκλαν Κοστέλο, σε επιστολή του προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζει την κατάθεση των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ως μονομερείς ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης που συνιστούν παραβίαση της συμφωνίας του Eurogroup.
Κατά τον Βρετανό δημοσιογράφο, ο Κοστέλο, στην επιστολή του, αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μας το προηγούμενο βράδυ, επισημάνατε το σχέδιό σας να περάσετε από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Ακόμη, καταλάβαμε ότι θα λάβετε και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για τις δόσεις, η οποία και αυτή πρόκειται να πάει σύντομα στο κοινοβούλιο. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε την κατάλληλη συμβουλευτική πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει και την συμμόρφωση με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν. Εάν πράξετε αλλιώς θα θεωρηθεί ότι προχωρείτε σε μονομερείς ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».
"Έχουμε δεσμευτεί για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης"
Απάντηση στα όσα υποστηρίζει ο συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης όσο και η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου.Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Ν. Βούτσης ανέφερε:
«Συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί. Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού Θεανώς Φωτίου, αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επίσης παρενέβη, ξεκαθάρισε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».
Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης συζητείται σήμερα επί της αρχής και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου