ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης: Θέλουν να περιορίσουν τις υπηρεσίες για να κάνουν μπίζνες

Από την σημερινή κινητοποίηση στην Πάτρα.


Επίθεση στον Γ. Μπουτάρη από τον Σκάι και συμπαράσταση στους εργαζόμενους που σήμερα είχαν στάση εργασίας

Κώστας Πελετίδης.
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου, που έκαναν τρίωρη στάση εργασία το πρωί για τα μέτρα που ετοιμάζει το Υπουργείο έξω από το Δημαρχείο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. 


Σε δήλωσή του σε ένδειξη συμπαράστασης για τη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει ως εξής:
 

«Σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινητοποιούνται ενάντια στην αξιολόγηση και στις απολύσεις.Παλεύουν για σταθερή απασχόληση με δικαιώματα.


Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας και καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Ταυτόχρονα πρέπει να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα.


Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η κερδοφορία, η προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ανάγκες του κεφαλαίου που υπηρετούν Δεξιοί και Αριστεροί διαχειριστές του συστήματος απαιτούν εκτός των άλλων την παράδοση κρίσιμων τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες.


Γι’ αυτό μπαίνουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στους οργανισμούς, γι’ αυτό εμπορευματοποιούνται κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, γι’ αυτό χτυπιέται ανελέητα η σταθερή εργασία.


Αυτή την πολιτική που δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζει ολόθερμα την εντός εισαγωγικών «υγιή» επιχειρηματικότητα, πρέπει να αντιπαλέψουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι.


Η Εργατική Τάξη έχει εμπειρία, δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένη σημαία.

Να μην επιτρέψει να τη χειραγωγήσουν με σκοπό να επιλέγει κάθε φορά ποιος θα κατακρεουργήσει τα δικαιώματά τους».

Επίθεση στον Μπουτάρη θέλει απολύσεις και μπίζνες στη Θεσσαλονίκη

Της απόφασής του να μην τηρήσει το νόμο για την αξιολόγηση υπεραμύνθηκε μέσω του Σκάι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εξαπολύοντας μάλιστα οξεία επίθεση στον ομόλογό του της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που είπε ότι θα τον τηρήσει, παρότι διαφωνεί με αυτόν. 

«Ο Μπουτάρης υπερασπίζεται αυτούς που θέλουν να κάνουν μπίζνες, αυτή είναι η δουλειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Νομοταγείς είναι όσοι οδήγησαν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση με νόμους, όσοι τους οδήγησαν εκεί... Να γίνει ανατροπή σε αυτή την κατάσταση» σημείωσε ο κ. Πελετίδης δικαιολογώντας την απόφασή του να αψηφήσει το νόμο, στον απόηχο της εισαγγελικής παραγγελίας εις βάρος του ιδίου -και άλλων τεσσάρων δημάρχων για το θέμα.

«Δεν θέλουμε να απολυθούν οι εργαζόμενοι με 1.000 τερτίπια... Θέλουν να διαλύσουν τις υπηρεσίες του δήμου, η δύναμη των δημοτικών υπαλλήλων έχει περιοριστεί κατά 400 άτομα από το 2012... θέλουν να περιορίσουν τις υπηρεσίες για να κάνουν μπίζνες» δήλωσε.

Ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε ότι αξιολογήσεις ήδη γίνονται στο δήμο, καθώς 2 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, και άλλοι 2 είναι σε πειθαρχική διαδικασία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: