Κοκκινιά. Η μάντρα των εκτελέσεων στο ομώνυμο μπλόκο.

70 χρόνια μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς, η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη "Κόντρα στο ρεύμα" τιμάει την αντιφασιστική και ηρωική ιστορία της πόλης, διοργανώνοντας την ερχόμενη Κυριακή ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της Νίκαιας και στη συνέχεια πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μάντρα του μπλόκου, με τίτλο "Μπλόκο στη Λήθη".

Στις 18.30 θα ξεκινήσει ο ιστορικός περίπατος από τον κινηματογράφο "Έσπερο" και θα καταλήξει στη Μάντρα, όπου στις 19.30 θα παρουσιαστεί ο θεατρικός μονόλογος "Τζιέρι μου" με τη Μαρία Κανελλοπούλου. Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στο Ημερολόγιο του Λιμανιού της Αγωνίας 2013 και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014 σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην παράσταση "Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς". Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Γιώργου Καλκάνη και θα τραγουδήσει η Φωτεινή Βελεσιώτου.

"Αποτελεί για εμάς χρέος να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους ήρωες-συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση  από τον ζυγό των κατακτητών και να μην επιτρέψουμε ποτέ πια να επιστρέψει πουθενά ο φασισμός, μεταλλαγμένος σε όποιο σύγχρονο προσωπείο", αναφέρει το "Κόντρα στο Ρεύμα".