ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια στις ρατσιστικές επιθέσεις

ΣΟΚ. Αλιευμένο από το διαδίκτυο. Νεοναζί αποκαλεί κέντημα το σφάξιμο του Ιρακινού.



Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη νεοναζιστική εγκληματική δράση

«ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ βίας  και φυλετικού μίσους  πυκνώνουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα εγκλήματα ρατσιστικού και φυλετικού μίσους, με αφορμή και πάλι την εν ψυχρώ δολοφονία ιρακινού χθες το χάραμα, στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα που επέβαινε μοτοσικλετών, αλλά και του πογκρόμ κατά μεταναστών στη Λυκόβρυση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Ιρανός βρέθηκε αιμόφυρτος στην οδό Αναξαγόρα 17, έξω από ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων, έχοντας δεχτεί πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης συνεχίζονται άκαρπες.
«Το πρόβλημα της εγκληματικότητας –συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά  και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση.  
Δεν μπορεί η κυβέρνηση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και να “κλείνει τα μάτια” σε αυτές τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους.  Αλλοίμονο για την κοινωνία αν επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφισμού και συλλογικής ευθύνης και αν ο κύκλος βίας συνεχισθεί. Το έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.
Για τα ζητήματα της μετανάστευσης,  έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει τις προτάσεις μας, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής (αλλαγή του Συμφώνου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, Δουβλίνο ΙΙ), προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και σε συνάφεια με αυτές του ΟΗΕ».

Το ΚΚΕ καταδικάζει

Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, με αφορμή τη δολοφονία νεαρού Ιρακινού, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον “Ξένιο Δία” τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους» αναφέρει το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού».

 Και στη Λυκόβρυση

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, του Σαββάτου προς το ξημέρωμα Κυριακής, όταν έντρομοι οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης  Αττικής ξύπνησαν από τις φωνές των χρυσαυγιτών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγό στους δρόμους κατά των μεταναστών της. Πανικόβλητοι οι μετανάστες έτρεχαν να κρυφτούν, για να γλυτώσουν από την εγκληματική επίθεση των ροπαλοφόρων που χτυπούσαν στο ψαχνό. Όπως ανέφερε το Pheme.gr ένας από τους μετανάστες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, ενώ συμπατριώτης του χτυπήθηκε με ρόπαλο στο κεφάλι.
Τα παραπάνω κρούσματα ρατσιστικής βίας που συνέβησαν την ίδια νύχτα στην Αθήνα και τη Λυκόβρυση Αττικής προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη και υποχρέωσαν ακόμη και τα κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να  καταδικάσουν τη βία.
Χαρακτηριστικό σημείο της αποδοχής και ενθάρρυσης των εγκληματικών συμπεριφορών είναι  διάλογοι που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο μεταξύ νεοναζί και αντιφασιστών, που ορισμένες φορές φτάνουν στα άκρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα προκαλεί σοκ καθώς ομολογείται δημόσια η σφαγή του τραγικού Ιρακινού, που κάποιος νεοναζί την αποκαλεί «κέντημα» το σφάξιμο του τραγικού Ιρανού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: