ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την Π.Γ. του ΣΥΝ

Από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα.


Συνιστά για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μια τεράστια επιτυχία
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε πανελλαδικό επίπεδο, αυτό θεωρείται θετικό από την Π.Γ. του ΣΥΝ και συνίσταται από τα παρακάτω:

Από την πρώτη θέση της ΝΔ.
Από την σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Από την σταθερότητα των εκλογικών ποσοστών, ανάμεσα στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Από το ανησυχητικό φαινόμενο, για την κοινωνική και πολιτική ζωή, της σταθερής εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.
Από την κάμψη των Ανεξ. Ελλήνων.
Από την μεγάλη πτώση του ΚΚΕ και
Από την εκλογική αποτυχία των Ο-Π και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
1. Το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε εσωτερική εγκύκλιο, συνιστά για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μια τεράστια επιτυχία. Εκπροσώπησε την συντριπτική πλειοψηφία της αντιμνημονιακής, αντινεοφιλελεύθερης κοινωνικής αντίδρασης και αντίστασης στη βάση μιας αταλάντευτης πολιτικής στάσης και ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση υπέρ των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.
         Συσπείρωσε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Αριστεράς. Στήριξε τον κόσμο της μισθωτής  - με όλες τις μορφές – εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρο-μεσαίους που εξαθλιώνονται, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. Η μεγάλη επιτυχία της 6ης Μάη στα μεγάλα αστικά κέντρα απελευθέρωσε και έδωσε ώθηση στην περιφέρεια να συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχία της 17ης Ιούνη.
Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και είναι μάχη για την εργασία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία. Είναι μάχη ανατροπής στην Ελλάδα και βαθιών αλλαγών στην Ευρώπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πολεμήθηκε απ’ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που διείδε το σοβαρό κίνδυνο για την πολιτική του, τα προνόμια και τα οικονομικά του συμφέροντα. Ποτέ, από την  μεταπολίτευση και μετά, πολιτικός χώρος δεν δέχθηκε  τόσο σφοδρή και συντονισμένη επίθεση με συκοφαντίες και εκφοβιστικές εκστρατείες. Οι Μνημονιακές δυνάμεις έσπειραν τον κοινωνικό φόβο. Ο φόβος είχε συγκυριακό αποτέλεσμα. Προκαλεί όμως και την αντίσταση του κόσμου της ελπίδας που στέκεται χωρίς απογοήτευση και ανοίγει το δρόμο της αντίστασης και της επόμενης μέρας.

2. Από την άποψη του κοινωνικού συμφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη, το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκρότησης μνημονιακής κυβέρνησης, δεν είναι καλό. Μια μνημονιακή κυβέρνηση, παρά τη ρητορική της «επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» θα επιτεθεί εκ νέου στα εισοδήματα των ήδη φτωχών, στα δικαιώματα, την δημόσια περιουσία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Ο φόβος, που έσπειραν με την προεκλογική τους ρητορική τα Μνημονιακά κόμματα, ιδιαίτερα σε μεσαία στρώματα, αποτελεί και το πλέον αδύναμο στοιχείο τους σε οποιαδήποτε «διαπραγμάτευση» επιχειρηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακριβώς γιατί είναι τονωτική ένεση για τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές ηγεσίες.
 
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί με βάση το πρόγραμμα του, θα προασπίσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης και στη Βουλή και στην κοινωνία.

      Οι ευθύνες των μελών του αυξάνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια και είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αριστερή δύναμη. Είναι ανάγκη τα μέλη του να ανταποκριθούν με συνέπεια.
Για να γίνουν τα παραπάνω  χρειάζεται άμεσα να τονώσει τα δυναμικά του στοιχεία (προσανατολισμός στην κοινωνία, δημοκρατία, αλληλεγγύη κλπ), να ξεπεράσει αδυναμίες που φάνηκαν και στοίχισαν και στην προεκλογική περίοδο, να ανταποκριθεί με σύνεση και ανοιχτό πνεύμα στο κάλεσμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που επιζητούν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: