ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Υπογραφή Συμβολαίου για την ασφάλεια στην νυχτερινή ζωή


Από αριστερά Χ. Μασαράς, Μένη Μαλλιώρη, Γ. Δηματράς, Τ. Γκίκας, Β. Πασάς
 Από κοινωνικούς φορείς της Πάτρας με βασικό στόχο την προστασία των ανηλίκων από τη χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών

Για έβδομη συνεχή χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ασφάλεια στη νυχτερινή ζωή, από το  Δήμο Πατρέων και 13 κοινωνικούς  φορείς της πόλης. Το πρόγραμμα και οι δράσεις του  παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Πάτρας, παρουσία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Μένης Μαλλιώρη και του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη για 7η συνεχή χρονιά, το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου και των τοπικών και κοινωνικών φορέων.
Το συντονισμό εκ μέρους του Δήμου έχει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Τάκης Γκίκας, με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Βασίλη Πασσά από την Κίνηση «Πρόταση».
Οι φορείς που συμμετέχουν, υπογράφοντας το κοινωνικό αυτό συμβόλαιο είναι: Κοινωνικός Οργανισμός, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσία Προσόδων (από πλευράς Δήμου), Κίνηση «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής, Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας-Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, Τροχαία Πατρών, Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαίδευσης, Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Ένωση Γονέων Δήμου Πατρέων, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Αχαΐας, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ), Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης (ΕΣΚΑΗ), Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ).
Οι συγκεκριμένοι φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους, και διαμορφώνουν το συμβόλαιο για τη δράση τους, της φετινή χρονιά, με βασικό στόχο την προστασία των ανηλίκων από τη χρήση αλκοόλ και την ασφάλεια στη νυχτερινή ζωή. Οι φορείς, αντιλαμβανόμενοι ότι το πρόβλημα της χρήσης αλκοόλ από ανηλίκους, το οποίο αποτελεί μέρος του γενικότερου προβλήματος της μη ασφαλούς νυχτερινής διασκέδασης, διευρύνουν από τη φετινή χρονιά, τους στόχους του προγράμματος και αναλαμβάνουν δράσεις, ο καθένας μέσα από το ρόλο του, προς αυτή την κατεύθυνση.
Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος για ασφαλή νυχτερινή ζωή, αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτό, αρκετές χώρες, έχουν αναπτύξει προγράμματα πρόληψης τα τελευταία χρόνια και έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων, με αρκετή επιτυχία. Η σταθερότητα εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος στην Πάτρα, για επτά συνεχόμενα χρόνια και η ανάληψη της ευθύνης από όλους τους φορείς, εγγυάται την αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
 «Είναι μεγάλη  χαρά για μας σήμερα να έχουμε κοντά μας την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ  κ. Μένη Μαλιώρη, μια Πατρινιά  με σημαντική συνεισφορά στα κοινά, που έχει  δώσει τους δικούς της αγώνες ενάντια στην χρήση ουσιών και στην εξάρτηση ιδίως των νέων ανθρώπων.  
Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα την Ελλάδα και που τη βιώνει σκληρά ο λαός, είναι παρατηρημένο ότι αυξάνονται τα κρούσματα εκείνων που ρέπουν στη χρήση του αλκοόλ, κι άλλων ουσιών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται  για τους ίδιους τους χρήστες  και για την κοινωνία.
Είναι ανάγκη λοιπόν, σήμερα περισσότερο από ποτέ,  για να αποφευχθούν περισσότερες προσωπικές και οικογενειακές τραγωδίες, να αναπτυχθεί, μέσα στις τοπικές κοινωνίες, ένα δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. ένα δίκτυο προστασίας.
Στην Πάτρα, με την πρωτοβουλία 13 φορέων, με πρώτο το Δήμο Πατρέων, τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί, ως γνωστόν, το δίκτυο κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους. Το δίκτυο των φορέων έκανε πολύ σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια η οποία απέφερε αποτελέσματα.
Σήμερα με την υπογραφή, από τους 13 φορείς, του 7ου Κοινωνικού Συμβολαίου, επιχειρείται διεύρυνση των εθελοντικών δράσεων του δικτύου.
Πέραν της προστασίας των ανηλίκων από την χρήση του αλκοόλ, θέλουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας, στο βαθμό που οι δυνατότητές μας και οι αρμοδιότητές μας το επιτρέπουν, με σκοπό την υγιεινή και την ασφάλεια της νυκτερινής ζωής στο Δήμο μας.
Θα προσπαθήσουν δηλαδή όλοι μαζί οι 13 φορείς να επεκτείνουν τη δράση τους εκτός από την αποτροπή χρήσης αλκοόλ από ανήλικους, στην αποτροπή υπερκατανάλωσης αλκοόλ από ενήλικους, στην αποτροπή χρήσης άλλων ουσιών, στην εντατική πληροφόρηση για την αποφυγή ατυχημάτων εντός κι εκτός των νυκτερινών κέντρων, στη μείωση των τροχαίων, στην αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης και γενικά σε ό,τι μπορεί να συμβεί κατά τη νυκτερινή ζωή και να καταλήξει αρνητικά μέχρι και σε τραγωδία.
Χαιρετίζοντας την υπογραφή του 7ου Κοινωνικού Συμβολαίου και την εκκίνηση της νέας προσπάθειας, εύχομαι στους φορείς που συμμετέχουν καλή δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: