ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Eurostat στο 3% ανήλθε ο πληθωρισμός στον Ιούλιο

 


Άνοδος στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στη χώρα έπειτα από τρεις μήνες πτωτικής πορείας παρά τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη

«Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat στο 3% ανήλθε ο πληθωρισμός στον Ιούλιο στη χώρα μας από το 2,5% που βρισκόταν τον Ιούνιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επήλθε άνοδος στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στη χώρα έπειτα από τρεις μήνες πτωτικής πορείας παρά τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη ότι τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνά φέτος το καλοκαίρι συγκριτικά με το περσινό» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κι επισήμανε:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt γκρέμισε το κυβερνητικό αφήγημα περί βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Ελλήνων αναφέροντας ότι ακόμη και τώρα η οικονομική παραγωγή δεν έχει φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα. Το 26,3% των Ελλήνων είναι αντιμέτωπο με τη φτώχεια.

Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε στην Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο και κατέγραψε τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων πέντε μηνών.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται κοντά στον πολίτη και παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Φέτος  οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές. Τα ακτοπλοϊκά κοστίζουν υπέρογκα ποσά, τα καύσιμα είναι απαγορευτικά για μεγάλες μετακινήσεις και η πλειονότητα επιλέγει τις διακοπές στο σπίτι για να πληρώσει έστω τον λογαριασμό ρεύματος. Άντε να καταναλώσει το πολύ και μια φέτα καρπούζι όπως μας συστήνουν τα στελέχη της ΝΔ!

»Σε ό,τι αφορά ειδικά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης δηλώνει αφοπλιστικά πως «έχουμε δρόμο μπροστά μας» παραπέμποντας στο αόριστο μέλλον τη λήψη μέτρων όπως μείωση του ΦΠΑ που βρίσκεται στο 24%  ή μείωση του ΦΠΑ για τα ΙΧ.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει από το Μάιο κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να τη διαβάσουν και παρέμβουν εγκαταλείποντας την πολιτική της… «ξαπλώστρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: