ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Πάνω από 1.000 καταγγελίες για κατάληψη παραλιών

Φωτογραφία αρχείου.

 
Σταγόνα στον ωκεανό των παραβιάσεων! Συνεχίζονται σε 14 παραλίες σε όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι  από την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τους κατά τόπους Δήμους

Οι έλεγχοι για παραβάσεις του χώρου των παραλιών  συνεχίζονται σε 14 παραλίες σταγόνα στον ωκεανό σε όλη την Ελλάδα σε όλη την Ελλάδα από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους, ενώ πάνω από 1.000 είναι οι καταγγελίες πολιτών μέσα σε 5 ημέρες, 

Σημειώνεται ότι 604 από τις καταγγελίες είχαν υποβληθεί μέσω της εφαρμογής MyCoast, καθώς και εκατοντάδες τηλεφωνικές καταγγελίες (πάνω από 400) που συγκέντρωσαν οι κτηματικές υπηρεσίες, ενώ από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψε πως η συνολική εικόνα στις παραχωρηθείσες για επιχειρηματική δραστηριότητα παραλίες είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, από ένα μέρος των επιχειρήσεων που ελέγχθησαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που κυμαίνονταν από την απουσία σήμανσης μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες κατασκευές.

Επιπλέον, 3 επιχειρήσεις σφραγίστηκαν καθότι δεν διέθεταν σύμβαση παραχώρησης, ενώ συνολικά έχουν μέχρι στιγμής επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

Αναλυτικά, οι παραλίες που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα είναι οι εξής:

Παραλία Κρυονέρι στον Δήμο Πάργας. Παραλία Βάλτος στον Δήμο Πάργας. Παραλία Λαγονήσι στον Δήμο Σιθωνίας στην Χαλκιδική. Παραλία Θυμάρι στον Δήμο Αναβύσσου στην Ανατολική Αττική.Παραλία Μασούρι στην Κάλυμνο. Παραλία ΝΑΟΚ στην πόλη της Κέρκυρας. Παραλία Κλήμα στην Αίγινα. Νέα Ηράκλεια στη Δημοτική Κοινότητα Καλλικράτειας στην Χαλκιδική. Παραλία στην πόλη της Ρόδου όπου εξετάστηκαν 40 καταγγελίες. Παραλία στη θέση «Νερων Καλλιθέας» στο Φαληράκι της Ρόδου. Παραλία Λούρου στο Μεσολόγγι. Παραλία Αγία Μαρίνα-Μικρολίμανο του Δήμου Λαυρεωτικής. Παραλίες Γλάρων, Αγίας Φωτεινής και Καρφά στην Χίο. Παραλία Σχοινιά και Ζούμπερι στην Ανατολική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: