Μια διαφορετική εμπειρία είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, μαζί με την ομάδα του, επισκεπτόμενος το «Teaching Factory» στην Πάτρα, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού και έχει βρει εφαρμογές τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην Ελληνική βιομηχανία. Ουσιαστικά συνεργάζεται με τον ανθρώπινο παράγοντα για την μεγαλύτερη ασφάλεια και υγεία του αλλά και την αύξηση των επιδόσεων κάθε επιχείρησης.
«Οφείλουμε να συγχαρούμε την ομάδα του LMS Laboratory του Πανεπιστημίου Πατρών που ιδρύθηκε από τον καθηγητή, Γιώργο Χρυσολούρη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επιβραβεύει την καινοτομία και κάθε επιστημονική δράση που στόχο έχει τη βελτίωσης των υπηρεσιών, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την έλευση νέων παραγωγικών μεθόδων», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ακόμα ένα τεχνολογικό διαμάντι στο σπουδαίο οικοσύστημα τεχνολογίας της περιοχής μας. Οι Τεχνολογικές περιοχές κατάρτισης του Teaching Factory Competence Center έχουν προκύψει από τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εθνικής μεταποιητικής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με ένα σύνολο λύσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική, το Ψηφιακό Δίδυμο και το Internet of Things (IoT).
Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του σύγχρονου εργαστηρίου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Επιστημονικός Συνεργάτη, του Πανεπιστημίου Πατρών & Διευθυντή του “Teaching Factory” Σωτήρη Μακρή και τον και τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτη Σταυρόπουλο. Μάλιστα, συνδέθηκε ψηφιακά κατά την παρουσία του κ. Ζαΐμη και ο ιδρυτής του εργαστηρίου, ο καθηγητής, Γιώργος Χρυσολούρης αναφέροντας την ανάγκη προώθησης του “Teaching Factory” και της τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική κοινωνία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου