Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή» - Ν. Κοροβέσης: «Το μεγάλο προτέρημα της ΠΔΕ για τα επόμενα χρόνια»
Στα πλαίσια της 36ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού “Philoxenia 2021” η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή».
Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε θετικότατα σχόλια από τον κόσμο που την παρακολούθησε, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σωτήρης Βαρελάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το κοινό, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση της έννοιας της φιλοξενίας όπου η υπευθυνότητα και η ασφάλεια του ανθρώπου βρίσκονται στο επίκεντρο.
Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις τόσο σε επίπεδο προβολής και δικτύωσης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης, όπως είναι ψηφιακοί διαγωνισμοί για τους επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού και ψηφιακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν, η πολυμεσική και πολυτροπική πλατφόρμα εικονικής παρουσίασης των παραλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης (εικονικές περιηγήσεις, κείμενο, aerial 36o drone βίντεο, κτλ), οι οποίες εμπλουτίστηκαν πολυμεσικά με περιεχόμενο του συνολικού τουριστικού προϊόντος του προορισμού αποτελώντας ένα ολιστικό εργαλείο δικτύωσης. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ότι μόνο την περίοδο της καραντίνας που έλαβε μέρος η δράση, 1.324 άτομα έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία, έγιναν 12.740 επισκέψεις στην ιστοσελίδα με 541.495 hits. Τέλος παρουσιάστηκε το ψηφιακό επιμορφωτικό προγράμματος για την εκπαίδευση εργαζομένων τουριστικών επιχειρήσεων εστίασης, καταλυμάτων και ξενοδοχείων ενόψει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν προκύψει λόγω COVID με την εκπαίδευση περισσότερων από 1.000 εργαζομένους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε ότι «η επένδυση της ΠΔΕ σε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, στην ψηφιοποίηση των ενεργειών προβολής μας, σε πρωτόκολλα ασφαλείας για τουριστικές επιχειρήσεις, θα αποτελέσει το μεγάλο asset της Περιφέρειας μας τα επόμενα χρόνια, το οποίο οφείλουμε να διατηρήσουμε».
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας σημείωσε ότι «σχεδιάζουμε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με σύγχρονα μέσα και πνεύμα όπου δίνουμε βαρύτητα στην εξωστρέφεια με στόχο να κάνουμε γνωστή τη Δυτική Ελλάδα ως διακριτό τουριστικό προορισμό».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ. Σωτήρης Βαρελάς, ο οποίος παρουσίασε τις Ψηφιακές Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη covid και post-covid περίοδο. Ο κ.Βαρελάς αναφέρθηκε σε δράσεις που έλαβαν μέρος με στόχο την ισχυροποίηση της ανταγωνιστικής θέσης της Δυτικής Ελλάδας προς τα κρίσιμα κοινά των επαγγελματιών τουρισμού την περίοδο covid και πως αυτές οι ενέργειες δημιουργούν υπεραξία για την επόμενη post covid περίοδο.
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε ενημερώνει ότι ξεκίνησε από τις 12/11/2021 η υποβολή αιτήσεων στήριξης για τη 3η Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022. Η διάρκεια της υποβολής έχει οριστεί μέχρι την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.
Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2022, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίοι διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2021. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται με βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2021.
Για την εφαρμογή της παρούσας, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατανέμονται στο υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014–2020 το ποσό των 44.100.000 ευρώ ως Δημόσια Δαπάνη.
Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.agrotikianaptixi.gr
Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην παλαιά Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραλίας Πατρών
Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ξεκίνησαν στην παραλιακή οδό της νότιας εξόδου – εισόδου της Πάτρας, στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραλίας Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από το ύψος του χειμάρρου Παναγίτσα μέχρι το ύψος της γέφυρας του Γλαύκου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας στο εθνικό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αχαΐας», συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ.
Στις εργασίες βρέθηκαν και παρακολούθησαν σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα και υπηρεσιακά στελέχη. Κατά την επίσκεψη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων ΠΔΕ, Χρήστος Καραγιάννης, επεσήμανε ότι δόθηκε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα καθώς, έπειτα από αυτοψίες της υπηρεσίας, κρίθηκαν αναγκαία τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστη οδική αρτηρία που εξυπηρετεί διερχόμενη, αλλά και αστική κυκλοφορία.
Οι τεχνικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ασφαλτικές εργασίες, αλλά και αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε μήκος ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου, που θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια, αλλά και θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της ΠΕ Αχαΐας στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο .
«Εστιάζουμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με έμφαση σε σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν φθορές, καθώς δέχονται υψηλό κυκλοφοριακό φορτίο. Στο συγκεκριμένο σημείο, μεγάλος όγκος βαρέων οχημάτων διέρχεται καθημερινά και προτεραιότητά μας παραμένει η μεγιστοποίηση των ασφάλειας των διερχομένων σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης κατά την επίσκεψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου