Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Σάλαγος σηκώθηκε από το μπάζωμα της παραλίας Αγυιάς

Ο Δήμαρχος Πατρέων βάλθηκε να αντιγράψει την Σαντορίνη με την περίφημη ''Κόκκινη Παραλία'' της. Αυτό το χρώμα αναδύεται στην παραλία του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς κάθε που κάνει φουρτούνα. Αυτή η κοκκινίλα στο νερό προέρχεται από το κοκκινόχωμα, -ποιος ξέρει από που το έφερε ο εργολάβος του Δήμου του κυρίου Πελετίδη και το έστρωσε εκεί- το οποίο γίνεται λάσπη. Και η αντιγραφή απέτυχε! Την ίδια οικολογική καταστροφή προκάλεσαν και στην καρδιά του Έλους, όπου έριξαν μπάζα, γιατί δεν είχαν που να τα βάλουν(;), και είπαν πως κάνουν  δρόμο για να δικαιολογήσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και κατέστρεψαν μέρος του υγροβιότοπου! Πάντως αυτό το έργο αποτελεί πρωτοτυπία του Δημάρχου!

 

Το κόκκινο λασπόχωμα που έριξε ο Δήμος Πατρέων, καθιστά αποτρεπτική την κολύμβηση στην ρύπανση. Ούτε ένας κολυμβητής, έστω και χειμερινός,  δεν φάνηκε ακόμη εκεί, στην... «Κόκκινη Παραλία», α λα Σαντορίνη!

Βάλθηκαν οι υπηρεσίες του ''κόκκινου'' δήμαρχου Πατρέων Πελετίδη, να μας πείσουν ότι η ''Κόκκινη Παραλία'' της Σαντορίνης είναι εδώ! Στην παραλία Κολυμβητηρίου, στην Αγυιά. Κι έστρωσαν ένα λασπώδες κοκκινόχωμα για να πετύχουν την απομίμηση!

Όμως, σάλαγος σηκώθηκε στο διαδίκτυο, για την καταστροφή της παραλίας έναντι του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που ο Δήμος Πατρέων πρόσφατα έστρωσε κοκκινόχωμα, αντί άμμου, όπως έκαναν επί χρόνια οι αρχές.

Αποτέλεσα είναι το κοκκινόχωμα να μετατρέπεται σε λάσπη, που παρασύρεται σιγά-σιγά στο βυθό και αφού κατακάθεται σε κάθε, μαΐστρο που φυσά από Βορειοδυτικά, να ανακατεύεται η λάσπη και να κοκκινίζει και ρυπαίνει τα νερά.

Και να λοιπόν, η ''Κόκκινη Παραλία'' της Πάτρας!  Τύφλα να ΄χει αυτή της Σαντορίνης!

Αν και τα θαλάσσια μπάνια  ξεκίνησαν, ενώ αυτά των χειμερινών κολυμβητών δεν σταμάτησαν όλη τη διάρκεια του έτους, στην ρυπασμένη συγκεκριμένη λασποπαραλία, ακόμη δεν έχει πατήσει πόδι ανθρώπου.

Πλην ελάχιστων, μετρημένων στα δάκτυλα χειμερινών κολυμβητών, που άφησαν μία μέρα τα ρούχα τους στον τσιμεντένιο όγκο του ΟΤΕ, που όπως πάντα χρησιμοποιούνταν για πάγκος, και έπεσαν στη θάλασσα, όταν η κοκκινίλα ήταν κάπως υποφερτή. Για να ακουμπήσουν ρούχα στην παραλία, αποκλείεται. Θα τα έπαιρναν λασπωμένα!

Μάλιστα, στην προσπάθεια που κάνουν τα... παπαγαλάκια του Πελετίδη να ''χρυσώσουν το χάπι'' της μόλυνσης της παραλίας,  από την... πατάτα των υπηρεσιών του, ακούστηκαν να λένε πως ο... επιτυχημένος (σημ.: που επιτυχημένος; στην κακοποίηση του περιβάλλοντος;)  το καλοκαίρι θα βάλει τέντες με μουσαμά για σκέπαστρο και ζεύγος ξαπλώστρες κάτω από αυτές! Χαρακτηριστική είναι  η αποστροφή λόγου παράγοντα που ελπίζει  ότι: ''Θα το κάνει Μαϊάμι, εδώ ο δήμαρχος''!

Πάντως αν και η αναστροφή της κακοποίησης είναι δύσκολη, επιβάλλεται η απομάκρυνση της κόκκινου λασποχώματος από την παραλία και η μελέτη για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της παραλίας με ευαισθησία στο περιβάλλον και διάθεση για κατασκευή έργου πνοής, που ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει το φάγωμα της παραλίας από τα κύματα, με τεχνικές που θα αποτρέπουν την συνέχιση της διάβρωσης που παρατηρείται.

Με έργα βιτρίνας, που θυμίζουν μέρες πολιτικάντηδων, μακρινών εποχών, σήμερα δεν αντιμετωπίζονται οι ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος. Τα καθρεπτάκια και οι χάντρες προς τους ιθαγενείς δεν αρκούν για να καλύψουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Όχι μόνον της παραλίας του  Κολυμβητηρίου στην Αγυιά, αλλά και του Έλους, στην  καρδιά του οποίου έριξαν μπάζα οι σοφοί του Δήμου (σημ.: μάλλον δεν θα είχαν που να τα βάλουν) και άνοιξαν δρόμο. Δικαιολογήθηκαν δε πως το έκαναν για  για να πάρουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ! Σήμερα τα νερά του βάλτου τον έκοψαν στη μέση!

Γι αυτό: Ιδού η Ρόδος, για όποιον έχει διάθεση προσφοράς στην πόλη!

Παρακολουθείστε λίγες μόνον από αντιδράσεις που καταγράφηκαν στο διαδίκτυο:      

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς