ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Να καθαιρεθεί ο δωσίλογος υπουργός ζητούν στο AVAAZ

 
Σας καλούμε να υπογράψετε την πρόταση αλλαγής της ονοματοδοσίας της οδού Αναστασίου Ταβουλάρη στη πόλη της Ζακύνθου, με άλλο όνομα. Διότι ο Ταβουλάρης ήταν ένας δωσίλογος, υπουργός Ασφαλείας στη Κατοχή, ιδρυτής των ταγμάτων ασφαλείας, στενός συνεργάτης των ναζί, ο μοναδικός Έλληνας που με διαταγή του εκτέλεσε αντιστασιακούς πατριώτες.

«Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόταση του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, έλαβε σχεδόν ομόφωνη απόφαση και αφαίρεσε, λόγω της κατοχικής του δράσης, την ονοματοδοσία οδού με το όνομα του κατοχικού Φρουράρχου Θεσσαλονίκης και Γενικού Διοικητή (υπουργού) Μακεδονίας Αθανάσιου Χρυσοχόου.

Το σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Ταβουλάρης ως διορισμένος από τους ναζί ''υπουργός'' Εσωτερικών της κυβέρνησης των κουίσλιγκς, είχε δώσει εντολές για την εκτέλεση δεκάδων πατριωτών που μετείχαν στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, αγωνιζόμενοι κατά των βάρβαρων χιτλερικών κατακτητών της πατρίδας μας» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών.


Αναλυτικές πληροφορίες για τον Ταβουλάρη μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο:

https://www.efsyn.gr/nisides/285364_oneidos-gia-nisi-onoma-toy-taboylari

και υπογράψτε την πρόταση που διακινείται από το AVAAZ στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/dimos_zakynthoy_psifisma_gia_allagi_onomatos_tis_odoy_tavoylari/?tEBhhnb


Δεν υπάρχουν σχόλια: