ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Στη... φόρα τα «άπλυτα» του Βρούτση για τις συντάξεις



Με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», ο υπ. Εργασίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις προκειμένου να διασωθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό!

«Ο κ. Βρούτσης σκοπίμως αποσιωπά το δάσος και παινεύεται για το δέντρο. Για να προχωρήσει σε μικρές αυξήσεις στις επικουρικές για 1 στους 10 συνταξιούχους που έχουν μάλιστα σύνταξη άνω των 1300 ευρώ, μειώνει το εισόδημα για τους 9 στους 10, πλήττοντας ιδίως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - για δεύτερη φορά το κάνει ο ίδιος υπουργός- και αυξάνει κατά 20% τις εισφορές για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ενώ τις μειώνει πολλαπλάσια για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Αποκρύπτει λοιπόν αυτά τα καταφανέστατα στοιχεία αδικίας που εισήγαγε στο ασφαλιστικό. Αποσιωπά, δε, εντελώς, ότι από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, οι απλήρωτες συντάξεις στον ΕΦΚΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί».
Τα παραπάνω επισημαίνουν οικονομικοί κύκλοι, σχολιάζοντας δηλώσεις Βρούτση για  μικρή αύξηση των επικουρικών συντάξεων!
Είναι παντελώς έκθετος τόσο για το έργο του στο υπουργείο Εργασίας
«Ο κ. Βρούτσης είναι παντελώς έκθετος τόσο για το έργο του στο υπουργείο Εργασίας όσο και για τα ψέματα που έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα. Μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης, ο υπουργός Εργασίας οδηγείται σε ένα ακόμη το οποίο αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις» σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποτυχία ψηφιοποίησης των συντάξεων, που εδώ και εννέα μήνες τεχνοκράτες του Υπουργείου με επιστολή τους επισημαίνουν τα σοβαρά λάθη που έχουν διαπιστωθεί στο ψηφιοποιημένο σύστημα και ζητούν από τον κ. Βρούτση να σταματήσει η ψηφιοποίηση μέχρι να διορθωθεί το σύστημα. Ειδάλλως οι πάνω  100 χιλ. συντάξεις που έχουν απονεμηθεί λανθασμένα, θα συνεχίσουν στο ίδιο λάθος οδηγώντας σε δικαστικές περιπέτειες.
Οι απώλειες από το λάθος αυτό υπολογίζονται τουλάχιστον 250 ευρώ ανά μήνα, σημαντικό ποσό ιδιαίτερα για τις χήρες που εάν δεν το αντιληφθούν καταδικάζονται σε μειωμένη σύνταξη, ενώ εάν το καταλάβουν εγκαίρως  θα οδηγηθούν σε ενστάσεις με απρόβλεπτο χρόνο επανόρθωσης   
Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Υπουργού, που δικαιολογείται πως υπάρχει δέσμευση έναντι πρωθυπουργού για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων στο μέλλον, με ένα κλικ. Κι ωστόσο ένα εκατομμύριο συντάξεις ακόμη δεν έχουν απονεμηθεί από το σημερινό Υπουργείο.
Παράλληλα στο εννεάμηνο που ηγείται του Υπουργείου του έχουν υπερδιπλασιαστεί οι  συντάξεις που εκκρεμούν!
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αποκάλυψη των εγγράφων από την ΑΥΓΗ επισημαίνουν τα ακόλουθα:
(α) Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι αποκαλυπτική. Αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις εκκρεμότητες που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για 108.000 κύριες και επικουρικές, μειωμένες κατά 70% σε σχέση με αυτές που είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ο κ. Βρούτσης. Καταρρίπτει δηλαδή με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη που διακινεί τόσο καιρό ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 1 εκατομμύριο απλήρωτες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης, στη δήλωσή του, όχι απλώς δεν απολογείται για τα ψεύδη του αλλά τα επαναλαμβάνει επιχειρώντας τώρα να διαψεύσει πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!
(β) Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει ότι από τον Ιούνιο του 2019 και μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, τους 9 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, οι εκκρεμείς συντάξεις  έχουν αυξηθεί κατά 45.000 ενώ η συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνεχίζεται και μετά τον Μάρτιο οδηγώντας σε διπλασιασμό τους. Μέσα σε μόλις δέκα μήνες λοιπόν, ο κ. Βρούτσης που επιμένει να καταγγέλλει με ψεύδη τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παράγει έργο, αυξάνει τις εκκρεμείς συντάξεις κατά 50%!
(γ) Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” αποκαλύπτει ένα ακόμη ψέμα του κ. Βρούτση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βρούτσης  ωρυόταν για τους δήθεν λάθος επανυπολογισμούς συντάξεων από  τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, σήμερα αποδεικνύεται ότι τους ενσωματώνει απολύτως χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ούτε για το τι έλεγε χθες ούτε για το τι πράττει σήμερα.
Η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.
Μεγάλες απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και απειλή για μελλοντική μείωση των συντάξεων
Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της Αυγής που αποκαλύπτει τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ήδη πολύ μεγάλες και εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιπλέον, στο δεκάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ, έχουν διπλασιαστεί οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις (από 100.000 σε πάνω από 195.000).
Τέτοιας τάξης μεταβολές θα δημιουργήσουν εκ νέου τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα διακινδυνεύοντας στο εγγύς μέλλον το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων.
Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει επειγόντως πολιτική στην αγορά εργασίας: να στηρίξει τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας, να καλύψει ως την πλήρη καταβολή τους μισθούς και να επαναφέρει τους ελέγχους στην αγορά.
Η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στην αύξηση των συντάξεων και ως απόδειξη φέρνει την επικείμενη αύξηση των επικουρικών συντάξεων. Αλλά...
Ο κ. Βρούτσης σκοπίμως αποσιωπά το δάσος και παινεύεται για το δέντρο. Για να προχωρήσει σε μικρές αυξήσεις στις επικουρικές για 1 στους 10 συνταξιούχους που έχουν μάλιστα σύνταξη άνω των 1300 ευρώ, μειώνει το εισόδημα για τους 9 στους 10, πλήττοντας ιδίως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - για δεύτερη φορά το κάνει ο ίδιος υπουργός- και αυξάνει κατά 20% τις εισφορές για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ενώ τις μειώνει πολλαπλάσια για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Αποκρύπτει λοιπόν αυτά τα καταφανέστατα στοιχεία αδικίας που εισήγαγε στο ασφαλιστικό. Αποσιωπά, δε, εντελώς, ότι από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, οι απλήρωτες συντάξεις στον ΕΦΚΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: