ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ενόχλησε η «ομοψυχία της καρέκλας» την ΕΕ του ΕΚΠ



 Απαντά με χαρακτηρισμούς κατά των μελών της Εργατικής Ενότητας - Ανατροπής, όπως «παραμυθάδες και τσαρλατάνοι» της πόλης μας!


Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικοί Κέντρου Πάτρας, με την συνδικαλιστική παράταξη Εργατική Ενότητα - Ανατροπή και με αφορμή την συμφωνημένη ανταλλαγή θέσεων στο ΔΣ μεταξύ του ΠΑΜΕ και του τ. προέδρου Κωνστ. Σπανού, που βρίσκεται σε άτυπη συμπαράταξη με την Γιώτα Παναγοπούλου και τον νέο πρόεδρο Δημ. Μαρμούτα.

Χαρακτηρίστηκε «ομοψυχία της καρέκλας» αυτή η ανταλλαγή και ενόχλησε την πλειοψηφία του ΕΚΠ που αντιτείνει στην καταγγελία των δύο μελών της Διοίκησής του:

«Αντί σε αυτές τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας του COVID – 19, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο μόνος τους καημός είναι τι κάνει η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας».

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Διοίκηση του ΕΚΠ στις 31-3-2020 ενημέρωνε ότι:

«Σε συνεδρίασή της, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, προχώρησε σε ανασυγκρότηση Προεδρείου του Εργατικού Κέντρου. Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο συνάδελφος Μαρμούτας Δημήτρης, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΕΛΠΑΚ. Ο συνάδελφος ήταν μέχρι τώρα Αναπληρωτής Γραμματέας της Διοίκησης του ΕΚΠ. Νέος Αναπληρωτής Γραμματέας εκλέχτηκε ο συνάδελφος Σπανός Κωνσταντίνος».
Σε απάντηση, η Εργατική Ενότητα-Ανατροπή που εκπροσωπείτε στο ΔΣ του ΕΚΠ και με αφορμή την στήριξη του νέου προεδρείου με τις ψήφους του ΠΑΜΕ, μίλησε για «ομοψυχία της καρέκλας» και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Μία μόνο υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και μία υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα. Για την ακρίβεια, με 13 ψήφους εκλέχτηκε πρόεδρος ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας και με 13 ψήφους εκλέχτηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο προηγούμενος πρόεδρος (που παραιτήθηκε από πρόεδρος, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του!). Εκλέχτηκαν δηλαδή, από το ΠΑΜΕ και τους συνοδοιπόρους του Σπανού, Παναγοπούλου-Μαρμούτα, που ψήφισαν με βάση τον ισχυρό δεσμό που τους ενώνει, την "ομοψυχία της καρέκλας".
Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κυρίως για τους εργαζόμενους, η κύρια φροντίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όφειλε να είναι η προστασία, η ενημέρωση και η παρέμβασή του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του και της τοπικής κοινωνίας. Αντ΄ αυτού, εισπράττουμε ως κυρίαρχο μέλημά του τις καρέκλες, την ανταλλαγή τους και την τακτοποίηση των προ-εκλογικών τους συμφωνιών».
Αυτά τα περί «ομοψυχία της καρέκλας» ενόχλησαν την προσκείμενη στο ΠΑΜΕ Εκτελεστική Επιτροπή της Διοίκησης του ΕΚΠ, που απαντά με χαρακτηρισμούς κατά των μελών της Εργατικής Ενότητας - Ανατροπής, όπως «παραμυθάδες και τσαρλατάνοι» της πόλης μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωσης της Εκτελεστική Επιτροπή της Διοίκησης του ΕΚΠ, αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν πάλι με ανακοίνωση οι γνωστοί «παραμυθάδες και τσαρλατάνοι» της πόλης μας. Οι γνωστοί σε όλους εργοδότες και συνταξιούχοι που χρόνια τώρα προσποιούνταν τους συνδικαλιστές. Αντί σε αυτές τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας του COVID – 19, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο μόνος τους καημός είναι τι κάνει η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας. Από κοντά και οι συνοδοιπόροι τους, οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΣΕΑΜ στη Διοίκηση του ΕΚ, που ενώ σωπαίνουν στις Διοικήσεις, μετά βγαίνουν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις που δεν γράφουν οι ίδιοι…

Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλεί πολύ η καθημερινή δράση και παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚ για μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί σιωπούν παντελώς, είναι κλεισμένοι σπίτια τους και αναρτούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνταγές μαγειρικής… Βέβαια, δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από αυτούς!!! Τους ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι της πόλης μας.

Όσον αφορά τα περί «συντριπτικής πλειοψηφίας Σωματείων» και «πλειοψηφίας της εργατικής τάξης» που λένε και ξαναλένε, ας πάρουν επιτέλους χαμπάρι το εξής: Καταρχήν αυτές οι λέξεις ήταν και είναι άγνωστες για αυτούς, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι και δεκάδες σωματεία έχουν ήδη πάρει θέση τόσα χρόνια στο πλευρό της Διοίκησης, συμμετέχουν στις δραστηριότητες και τα συλλαλητήρια, γεμίζουν μαζικά και μαχητικά την πλατεία Όλγας κάθε φορά που απευθύνει κάλεσμα το ΕΚΠ.  Πού είναι τα σωματεία που ηγούνται αυτές οι δυνάμεις; Σε ποίο χώρο παρέβηκαν αυτές τις μέρες; Λογικό να είναι άφαντη η δράση τους, αφού τα εν λόγο σωματεία υπηρετούν άλλους σκοπούς, είναι σφραγίδες και νόθα…..

Όλες αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι σήμερα υπάρχουν και τίμιοι συνδικαλιστές που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το βήμα, στάθηκαν και στέκονται όρθιοι, συγκρούστηκαν με τις νοθείες, τις παρανομίες και πλαστογραφίες, συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την εργοδοσία. Είναι αυτοί που τα τελευταία χρόνια έβαλαν πλάτη για να λειτουργήσει το ΕΚΠ, να κάνει βήματα μπρός. Τα βήματα αυτών των συνδικαλιστών ακολουθούν σήμερα κι άλλοι τίμιοι συνδικαλιστές και σωματεία που τους γυρίζουν την πλάτη, παίρνουν θέση δίπλα στη σημερινή Διοίκηση. Αυτό είναι που τους ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, παλεύει καθημερινά με όλες τις μορφές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συγκρούεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Να είναι σίγουροι και να το χωνέψουν καλά ότι σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


«Ομοψυχία της καρέκλας» η αλλαγή στο ΔΣ του ΕΚΠ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: