ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Με κρότου λάμψης και δακρυγόνα αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες

«Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» ζητούν με τα συνθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.


Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά επιχείρησε η αστυνομία να ανακόψει την μεγάλη πορεία προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ Μόριας προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 500 διαδηλωτές διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ενώ άλλοι 1.500 μπλοκαρίστηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από παλαιοπωλείο.



Πλήθος προσφύγων έφτασε στο λιμάνι του νησιού για να στήσει εκεί σκηνές, ενώ μία άλλη ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης για να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία με αίτημα τον απεγκλωβισμό από το στρατόπεδο.



Νωρίτερα διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων. Τα χημικά προκάλεσαν προβλήματα στον καταυλισμό του Καρά- Τεπέ, όπου οι ΜΚΟ προχώρησαν σε εκκένωση.


Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 2.000 πρόσφυγες στη διαμαρτυρία στο ύψος της ΔΕΗ, πολλοί εκ των οποίων ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο.


 Οι διαδηλωτές ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μέσα και έξω από το οποίο μένουν, συνολικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πάνω από 18.750 αιτούντες άσυλο από τους οποίους 1.150 ανήλικοι και ασυνόδευτοι.



Πηγή: stonisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: