Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τσεκουράκιας της ΕΠΕΝ και ο πρ. Γραμμ. της ΚΝΕ



Οι μόνοι από την ΝΔ που υποστήριξαν της αστυνομική αυθαιρεσία - Σφοδρή αντίδραση από τους Ν. Βούτση και Ευκλ. Τσακαλώτο!

Τον δρόμο της Βουλής πήρε από τους βουλςευτές του ΣΥΡΙΖΑ το περιστατικό αλόγιστης βίας που εκτυλίχθηκε σήμερα στο Κουκάκι.


Οι μόνοι που υπερασπίστηκαν την αγριότητα ήταν ο Υπ. Εσωτ. Τ. Θεοδωρικάκος με θητεία στα νιάτα του  ως γραμματέας της ΚΝΕ (που είσαι νιότη μου...) και ο έτερος υπουργός θητεύσας στην χουντική νεολαία της ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου ως Γραμματέας, ο επονομαζόμενος και ...τσεκουράκιας!

Ο Μ. Βορίδης απάντησε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «γενίκευση» και υποστήριξε ότι συγχέει την υπέρβαση βίας από αστυνομικό με τον ισχυρισμό για χούντα και αστυνομοκρατία. «Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός.

Στην κουβέντα μπήκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος υποστηρίζοντας ότι «κατά την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου ήταν περίκλειστο και φυλασσόμενο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ» και ότι «την αστυνομική βία που σήμερα καταγγέλλετε τη χρησιμοποιήσατε όταν χτυπήσατε αλύπητα τους πολίτες που διαδήλωνε κατά των Πρεσπών».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Σε ανοιχτή καταγγελία της «άθλιας καταστολής και του αυταρχισμού» που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «γενικευμένο εμπόριο φόβου και προπαγάνδα τρομολαγνείας» αναφορικά με τις «αποτρόπαιες εικόνες» στο Κουκάκι.

Για άθλια καταστολή και του αυταρχισμό με συμβάντα που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση έκανε λόγο ο Ν. Βούτσης και τόνισε ότι «δημιουργείται μείζον θέμα δημοκρατικής συζήτησης και εξέλιξης. 

Η εικόνα πολίτη πολυκατοικίας με κουκούλα στο δρόμο, γυμνός και αφού έχει πρώτα χτυπηθεί και αυτός και ο γιος του επειδή δεν επέτρεψαν, εμπόδισαν και δεν διευκόλυναν τις δυνάμεις της αστυνομίας να περάσουν χωρίς άδεια εισαγγελέα σε διπλανή πολυκατοικία δεν είναι τυχαία. 

Είναι εικόνα για να δοθεί σήμα επιβολής του αυταρχισμού. Κάνετε γενικευμένο εμπόριο φόβου και ασκείτε προπαγάνδα τρομολαγνείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς