Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο ρατσιστικός λόγος χτυπάει κόκκινο στο ΣΚΑΙ



Δύο περιστατικά ακραίου ρατσιστικού λόγου στην ίδια εκπομπή δεν είναι τόσο σύνηθες... αλλά έγινε και αυτό... Αυτός που διορθώνει ρατσιστικό φάουλ λίγο μετά να κάνει χειρότερο. 


«Οι καταλήψεις είναι εγκληματικές ενέργειες» υποστήριξε στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Οικονόμου στο ΣΚΑΙ όταν ο Φ. Κλαυδιανός του επισήμανε ποιο είναι το πραγματικό έγκλημα λέγοντας: «Είναι πιο εγκληματικό να σκοτώνεται η γιαγιά, ή να κάνουν βόλτα 30 άτομα με καλάσνικοφ στα Λαδάδικα».
«Βεβαίως είναι. Προφανώς» παραδέχθηκε αρχικά, αλλά λίγο μετά… επανήλθε:

«Μην χρησιμοποιούμε τώρα τη γιαγιά γιατί αυτό είναι λαϊκισμός, να λέμε ότι φταίει ο υπουργός, επειδή δύο γύφτοι σκότωσαν μια γιαγιά».

Όταν του επισημάνθηκε το ρατσιστικό φάουλ, το πήρε πίσω… αλλά η ουσία είναι ότι με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται ο ρατσιστικός λόγος και οι υπεύθυνοι της ενημέρωσης των πολιτών θα έπρεπε να είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο ο Γ. Ψαριανός που επισήμανε το ρατσιστικό φάουλ του δημοσιογράφου λίγο πριν, υπέπεσε ο ίδιος στο ίδιο ατόπημα. Χρησιμοποιώντας ακροδεξιά επιχειρήματα δεν είπε απλά τη λέξη "λαθρομετανάστες" αλλά επιχειρηματολόγησε υπέρ της χρήσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς