ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η ανθρωπιά δεν χάθηκε από την έδρα του δικαστηρίου

Όπως εξήγησε ο διερμηνέας της γερόντισσας κυρίας Σάρα στο δικαστήριο της Πάτρας -που βρέθηκε κατηγορούμενη- εξ αιτίας του πολέμου έχασε τέσσερα από τα πέντε παιδιά της και τον άντρα της, στη χώρας της. Και ταξίδευσε ως την Πάτρα για να περάσει στην Γερμανία μέσω Ιταλίας και να βρεθεί στον επιζώντα πρόσφυγα γιο της, τον τελευταίο που της απόμεινε. (Φωτογραφία Γ. Μπεχράκη).


Η 81χρονη Σάρα

ζητά τον γιο της!

ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΓΙΟ ΤΗΣ


Οι απορροές του προσφυγικού προβλήματος και του πολέμου, που δεν λέει να τον σταματήσουν οι μεγάλοι στην Συρία, έχουν πολλά ακόμη να μας διδάξουν. Το παράδειγμα δικαστηρίου της Πάτρας είναι σημαντικό γιατί δείχνει πως ακόμη δεν χάθηκε η ανθρωπιά, σε αυτούς που ορίζουν τους τοίχους μέσα στους οποίους θα περάσει κάποιος ένα μεγάλο ή μικρό μέρος της ζωής του!



Γερόντισσα στα 81 της χρόνια βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, διότι έτσι αποφασίζει η αγόγγυστη κυβερνητική αντιπροσφυγική πολιτική, που δεν έφθασε ως ανθρωπιστική απαίτηση στους άλλους Ευρωπαίους αρχηγούς για την διευκόλυνση των κυνηγημένων του πολέμου, που μαίνεται δίπλα μας.



Όπως εξήγησε ο διερμηνέας της γερόντισσας κυρίας Σάρα στο δικαστήριο της Πάτρας, εξ αιτίας του πολέμου έχασε τέσσερα από τα πέντε παιδιά της και τον άντρα της, στη χώρας της.



Η ίδια το μόνο που ζητούσε από τη ζωή ήταν να βρεθεί στον πέμπτο γιο της, που ζει πρόσφυγας στη Γερμανία, να τον αγκαλιάσει και ας πεθάνει στην αγκαλιά του.



Η κυρία Σάρα λοιπόν, αποφάσισε το μεγάλο ταξίδι. Μέσω οργανώσεων πέρασε στην Ελλάδα και με ομοεθνή της ταξίδευσε έως την Πάτρα.



Προσπάθησε να επιβιβασθεί στο πλοίο της ελληνο-ιταλικής γραμμής, με μόνο νομιμοποιητικό έγγραφο την συριακή ταυτότητά της. Εκεί έγινε αντιληπτή από το Λιμενικό και συνελήφθη.



Στο δικαστήριο που προσήχθη, απολογήθηκε αναφέροντας την ιστορία της με την ελπίδα να συγκινήσει τους δικαστές, από τους οποίους ζήτησε να της δώσουν τη δυνατότητα να βρεθεί δίπλα στον μοναδικό γιο της. Και ω του θαύματος...



Τελικά οι δικαστές, έψαξαν το ζήτημα, βρήκαν παραθυράκι του νόμου για τους υπερήλικες και την αθώωσαν αφήνοντάς την ελεύθερη!



Το πρόβλημά της όμως ακόμη παραμένει. Να δει τον γιο της θέλει. Να υποθέσει κανείς ότι με αυτή την δικαστική απόφαση θα μπορέσει να επαναλάβει την απόπειρά της; Να βρεθεί στην ιταλική ακτή κι από κει και πέρα ας πάρουν την ευθύνη οι ιταλικές ακτές;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: