ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Παρολίγο τραγωδια, 41 άτομα κλεισμένα σε φορτηγό ψυγείο!

 

Στο κοντέινερ ψυγείο στην πίσω πλευρά του φορτηγού ήταν στοιβαγμένοι 41 πρόσφυγες και μετανάστες πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τις ασφυκτικές συνθήκες.


Όλοι τους είναι άνδρες ηλικίας 20- 30 ετών, ενώ αυτήν την ώρα γίνεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ για να παραλειφθούν οι άνθρωποι από το σημείο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. 

Συνολικά 8 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 41 που επέβαιναν στο φορτηγό ψυγείο που σταμάτησε η Αστυνομία της Ξάνθης στα διόδια του Ιάσμου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Ξάνθης νοσηλευόμενοι. Οι 3 από αυτούς έχουν θλαστικά τραύματα από την κακομεταχείριση τους εντός της καρότσας κατά την διαδρομή του φορτηγού από τα σύνορα μέχρι την Ξάνθη ενώ οι άλλοι 5 έχουν αναπνευστικά προβλήματα και παραμένουν στην βραχεία νοσηλεία.

Σαράντα έναν παράτυπους μετανάστες μετέφερε με φορτηγό- ψυγείο διακινητής, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Ξάνθης, που σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο στον σταθμό διοδίων του Ιάσμου επί της Εγνατίας Οδού. Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον οδηγό- διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί.
Οι 41 άνθρωποι ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι συνθήκες μεταφοράς των ανδρών ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς στο χώρο του φορτηγού αυτοκινήτου δεν υπήρχε επαρκής αερισμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας), και πιθανόν οι άνθρωποι να μην άντεχαν το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν ο τελικός σταθμός προορισμού τους.

Να σημειωθεί ότι οι 41 άνθρωποι ήταν όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο είκοσι ώς τριάντα ετών. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: