ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Γ. Πλειός στο One Channel: Η εκδίωξη είναι η πηγή της Μόριας


 
"Αν δεν αναγνωρίσουμε την μεγάλη πηγή που ουσιαστικά είναι η εκδίωξη αυτών των ανθρώπων από τις εστίες τους κι αν δεν αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ως κοινό πρόβλημα όλων, δεν πρόκειται να λυθεί κάτι στα σοβαρά" 


"Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως "σκουπίδια" και προσπαθεί ο ένας να τα πετάξει στην αυλή του άλλου" τόνισε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός όπου και αποκωδικοποίησε την κάλυψη του προσφυγικού - μεταναστευτικού από την σκοπιά των Μέσων Ενημέρωσης.

«Η ΝΔ κινείται στην πολιτική των Όρμπαν και Σαλβίνι», σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, σε σχέση με το προσφυγικό προσθέτοντας ότι από τις πρώτες κινήσεις της ως νέα κυβέρνηση ήταν η κατάργηση του ΑΜΚΑ «σε ανθρώπους δεν έχουν μόνιμη διαμονή».

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel υπογράμμισε ότι η πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό βασίζεται στην «αποτροπή και όχι στην ένταξη και την ενσωμάτωση» τονίζοντας ότι η εν λόγω επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε «δραματικά γεγονότα όπως οι πνιγμοί στο Αιγαίο».

«Το πρόβλημα στη Μόρια διογκώθηκε και από τις επιλογές της ΝΔ. Έχουν διαχειριστική ανεπάρκεια», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «καθυστέρησαν δυο μήνες οι μεταφορές 1.000 ευάλωτων στην ενδοχώρα».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης στο προσφυγικό λέγοντας ότι «είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο φιλοξενίας, ένταξης και επιστροφών μέχρι τα τέλη του 2020», υπενθυμίζοντας ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση «13.000 παιδιά εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό πλαίσιο».

Αναφορικά με τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πραγματοποιήθηκαν αρκετές επιστροφές μεταναστών, η Μ.Τζούφη τόνισε ότι «δεν είναι εύκολη η διαδικασία επιστροφής στις χώρες τους» και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα από την κυβερνητική επιλογή δημιουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων (ΠΡΟΚΕΚΑ).

«Χρειάζεται επανδιαπραγμάτευση με την Τουρκία για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό και διαπραγμάτευση σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ», τόνισε η ίδια προσθέτοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να φύγουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη λογική του "σας δίνουμε χρήματα (στην Ελλάδα) για να είστε οι φυλακές προσφύγων και μεταναστών"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: