ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ο Μ. Αρβανίτης με χωροφυλακίστικο αντικομμουνισμό

Εκπρόσωπος μιας γενιάς την οποία η ίδια η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έθεσε στο περιθώριο, καθώς δεν διαθέτει τη φυσική δύναμη και ρωμή για να «καθαρίσει» την κοινωνία, ο Μ. Αρβανίτης δεν μπόρεσε να συνεισφέρει πολλά πράγματα στο δικαστήριο, πέραν του θαυμασμού του «για τον μεγάλο Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου».
 
Στη δίκη της ΧΑ ο πάλαι ποτέ βουλευτή Αχαΐας και παλαιότερα συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Καλαμπόκα, στην υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα
Οι κατηγορούμενοι του είδους «δεν ξέρω - δεν είδα - δεν ήμουνα εκεί» τελείωσαν στη δίκη τα Χρυσής Αυγής. Στην τελική ευθεία της διαδικασίας των απολογιών, εκεί όπου χτυπά το καμπανάκι για τους δρομείς, απέναντι στην έδρα στέκεται πλέον η «κοινοβουλευτική ομάδα» της ναζιστικής οργάνωσης, αυτοί οι οποίοι διηύθυναν το πολιτικό σκέλος της και, όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα εδώ και τέσσερα χρόνια, καθοδηγούσαν και το στρατιωτικό -τουλάχιστον όταν δεν συμμετείχαν αυτοπροσώπως οι ίδιοι στις επιδρομές-, τους ξυλοδαρμούς και την τρομοκρατία.

Τέσσερις διαφορετικοί τύποι κατηγορουμένων αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, όσο πιθανολογείται ότι θα κρατήσει αυτό το κομμάτι της δίκης:

* Η ομάδα Μιχαλολιάκου, η οποία, εκτός από τον ίδιο τον «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Χρήστο Παππά και τη σύζυγό του Ελ. Ζαρούλια.

* Η ομάδα Λαγού, που αποσπάστηκε μετά τις εκλογές, όταν κατάλαβε ότι έτσι θα ελέγχει τα εναπομείναντα λεφτά, στην οποία, πέραν του άλλοτε αρχιμπράβου της Χ.Α., συναντάμε τον γνωστό «Καιάδα» -κατά κόσμον Γ. Γερμενή τον άλλοτε βουλευτή Πειραιά Ν. Κούζηλο κ.ά.

* Οι βουλευτές που φρόντισαν να φύγουν εγκαίρως από τη Χρυσή Αυγή, πριν αυτή εξοβελιστεί από το Κοινοβούλιο, δηλαδή ο Ν. Μίχος από την Εύβοια, ο Χρ. Αλεξόπουλος από τη Λάρισα και ο αλήστου μνήμης Στ. Μπούκουρας από την Κορινθία, που συγκίνησε το πανελλήνιο βάζοντας τα κλάματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, λέγοντας ότι έγινε εθνικιστής επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ.

* Και τέλος ένας μικρός αριθμός πρώην βουλευτών που η θέση τους παραμένει σε γενικές γραμμές απροσδιόριστη και αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια των απολογιών. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε και το πάλαι ποτέ golden boy του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος απέφυγε επιμελώς να συμμετάσχει στην ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην ομάδα του Μιχαλολιάκου και εκείνη του Λαγού το τελευταίο δίμηνο.

Ο Μ. Αρβανίτης ως στέλεχος της ΝΔ Πάτρας γνωστοποιεί στα μέλη του κόμματος ότι η οργάνωση Βορείου Τομέως της ΟΝΝΕΔ συμπαρίσταται στην Γιάννη Καλαμπόκα, δολοφόνο του αγωνιστή καθηγητή της Πάτρας Νίκου Τεμπονέρα!


Ο πρώτος πάντως απολογούμενος βουλευτής δεν συνεισέφερε πολλά στην υπόθεση. Επρόκειτο για τον Μιχάλη Αρβανίτη πάλαι ποτέ βουλευτή Αχαΐας και παλαιότερα συνήγορο υπεράσπισης του Γιάννη Καλαμπόκα στην υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα. Κάπως γκροτέσκα φιγούρα, ο εκπρόσωπος της τρίτης ηλικίας στην άλλοτε «Κ.Ο.» της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε σε άπταιστη χωροφυλακίστικη καθαρεύουσα βγάζοντας κυρίως αντικομμουνιστικές κραυγές, εξαίροντας την προσωπικότητα του Μιχαλολιάκου (στον οποίον έδειξε να παραμένει πιστός) και δηλώνοντας ότι δεν θα απαντήσει σε καμία ερώτηση -τις οποίες πάντως απαντούσε.

Εκπρόσωπος μιας γενιάς την οποία η ίδια η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έθεσε στο περιθώριο, καθώς δεν διαθέτει τη φυσική δύναμη και ρωμή για να «καθαρίσει» την κοινωνία, ο Αρβανίτης δεν μπόρεσε να συνεισφέρει πολλά πράγματα στο δικαστήριο, πέραν του θαυμασμού του «για τον μεγάλο Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου».

Αν μη τι άλλο, όμως, δεν έφερε σε μεγάλη αμηχανία τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι θα έχουν δυσκολότερο έργο κατά την επόμενη απολογία, στην οποία ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος θα κληθεί να εξηγήσει τι εννοούσε όταν δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή «είναι εγκληματική οργάνωση».

Από το ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
          (Για την εφημερίδα ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: