Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΕΣΗΕΑ, απεργεί: Δεν έχουμε περιθώριο για απώλειες!



Σε ετοιμότητα και εγρήγορση κάλεσε τους δημοσιογράφους η ΕΣΗΕΑ για την σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα ΜΜΕ. Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση και ενημερώνει τα μέλη της ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εάν το λεγόμενο «Αναπτυξιακό» κατατεθεί και ψηφιστεί ως έχει σήμερα.

Παράλληλα, οι Ενώσεις των δημοσιογράφων όλης της χώρας συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση.

Αποτέλεσμα ήταν να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και να μην εκτυπωθούν εφημερίδες για να μην βγουν στα μανταλάκια των περιπτέρων αύριο.


Η 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων αλλά και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνεργαζόμενες ενώσεις στον χώρο του Τύπου. 

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη ώρα 6 το πρωί και λήγει την ίδια ώρα αύριο Πέμπτη.

Σήμερα Τετάρτη δεν μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ούτε αναρτήσεις στις ιστοσελίδες. Και φυσικά αύριο Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι ο κλάδος του Τύπου δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλα εργασιακά δικαιώματα. «Το πολυνομοσχέδιο που προωθείται εξουδετερώνει στοιχειώδη εργαλεία υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς