Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Με συμμετοχή και παλμό η συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας

Στην κεφαλή της πορείας το πανό του Εργατοϋπαλληλικοί Κέντρου Πατρών, στην σημερινή ογκώδη πορεία.



Αφυπνίστηκε
ο γίγαντας λαός!

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ...»



Από την εργατική τάξη, χαιρετίσματα στην εξουσία...


Με συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα η δεύτερη μεγάλη πανελλαδική 24ωρη απεργία στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα, μετά την πρώτη απεργία της 24-9-2019, από τα 25 Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα. Ο γίγαντας λαός αφυπνίζεται...
Εργάτες και υπάλληλοι, δημοσιογράφοι των ΜΜΕ, Μέσα μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιο; και ιδιωτικός τομέας συμμετείχαν στην σημερινή 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Στην Πάτρα η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΠ στις 10.30 και αφού πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί εργατικών σωματείων, ακολούθησε κυκλική πορεία στο κέντρο της πόλης, με συνθήματα που τόνιζαν την αντίθεση της κοινωνίας στην επιχειρούμενη νομοθέτηση αντεργατικών μέτρα για τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Οι συμμετέχοντες στην απεργία πορεύτηκαν  διά μέσου των οδών Μαιζώνος, Κορίνθου και Κολοκοτρώνη, με την συμμετοχή της ηγεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και του ΔΣ του ΕΕΣ Πατρών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν η αντιπρόεδρος του ΕΚΠ  Γιώτα Παναγοπούλου, καθότι ο Πρόεδρος κ. Σπ[ανός συμμετείχε στην συγκέντρωση της Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.
Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του ΕΚΠ.
Μεταξύ άλλων η ομιλήτρια  τόνισε:
«Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά ένα νέο αντεργατικό μνημόνιο και πάει τους εργαζόμενους πιο πίσω απ' όλα τα μνημόνια μαζί».
Κι ακόμα:
«Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε στην  Κυβέρνηση να ψηφίσει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα...»
Με το νομοσχέδιο αυτό που όπως τονίζουν συνδικαλιστικοί κύκλοι, αποτελεί επιταγή του ΣΕΒ εκπλήρωση επιταγής του ΣΕΒ από την ηγεσία του Υπ. Εργασίας:
* Δυσχεραίνεται η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ) και επιβάλλονται δυσμενείς μεταβολές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την υπογραφή, την εφαρμογή, την υποχρεωτικότητα και την επεκτασιμότητα των ΣΣΕ θέτοντας σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
* Ενθαρρύνεται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση. Προβλέπεται ότι μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να «συμφωνήσουν» για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση. Ο δημοσιογραφικός κλάδος γνωρίζει πλέον πολύ καλά τις εκβιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνάπτονται τέτοιες «συμφωνίες».
* Προβλέπεται «ρήτρα εξαίρεσης» από την κλαδική σύμβαση για επιχειρήσεις υπό το πρόσχημα των «οικονομικών δυσκολιών».
* Εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα μέλη του υπέρ της απεργίας

Σε μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων της 24ης Σεπτέμβρη, που οδήγησε στην καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο αγώνας συνδικάτων και εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ξήλωμα των κατακτήσεων των προηγούμενων ετών και επαναφορά στην κατάσταση διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κλιμακώνονται.
Οι παλιές συναγωνίστριες δεν ξεχνιούνται.
Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απέναντι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να επαναφέρει – μόνιμα αυτή τη φορά- τις ακραία νεοφιλελεύθερες προτάσεις ΣΕΒ -ΔΝΤ, για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και συγχρόνως να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα.
Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να παλέψουν για ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, που θα κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους-ες».
Το Προεδρείο του ΕΕΣΠ  παρών στην κινητοποίηση
«Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάντα σύμμαχοι με τους εργαζόμενους – συνεργάτες τους, στην διεκδίκηση μεγαλύτερου εισοδήματος και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.
Και συνεχίζει:
«Το αντεργατικό "Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο" που προωθεί η κυβέρνηση μόνο "αναπτυξιακό"  δεν είναι.
Καλούμε όμως τους συναδέλφους μας να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Το Προεδρείο του ΕΕΣΠ  θα δώσει το παρών στην κινητοποίηση» ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Οι συνδικαλιστές της Αριστεράς επισημαίνουν
Γιώργος Παπασπυρόπουλος.
Επισημαίνουν  τον κίνδυνο συνδικαλιστές της Αριστεράς:
Οι προβλέψεις αυτού του πολυνομοσχεδίου που επιχειρεί να καταθέσει η κυβέρνηση δίνουν τέλος στις κλαδικές συμβάσεις, αφού εισάγεται η εξαίρεση επιχειρήσεων από αυτές, με αδιευκρίνιστους όρους λένε.
Και επιχειρηματολογούν:
* Καταργείται η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτικότητα τους.
* Θεσπίζονται νέα εμπόδια στη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, ακόμα και όταν οι διαπραγματεύσεις και η μεσολάβηση αποτύχουν, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να διαπραγματευτούν.
* Θεσπίζεται το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων με σκοπό τον έλεγχο και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση.
* Θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, με σκοπό την απομάκρυνση του εργαζόμενου από το φυσικό του χώρο , το σωματείο ή το συνδικάτο.
Άποψή μας είναι ότι τα σωματεία θέλουν τη ζωντανή παρουσία των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι  ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μαϊμού.
«Για όλους αυτούς τους λόγους, λέει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ,  «το σωματείο μου ο ΣΕΤΑΠ, και η παράταξή μας στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Πάτρας ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΉ, συμμετέχουμε στη κινητοποίηση, ενώνοντας τις φωνές μας με το σύνολο των εργαζομένων στην απεργία.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOU
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς